Bilete ZEPPELIN EXPERIMENT / MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT + invitati - 2 iul '22 - Quantic

ZEPPELIN EXPERIMENT / MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT + invitati

Quantic, București

sâmbătă, 2 iulie '22

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Pe 2 iulie ești provocat la o nouă experiență Zeppelin.

Toată povestea a început acum 15 ani, la inițiativa lui Mike Godoroja. Atunci s-a lansat spectacolul concept „Balkanik Zeppelin”, în care publicului îi era propusă o nouă viziune asupra repertoriului Led Zeppelin. Tot atunci începea și colaborarea cu o serie de muzicieni de renume, precum Marius Mihalache, Cezar Popescu (Vița de Vie) sau Dan Iliescu (Timpuri Noi).

Concertele au avut succes atât în România, cât și peste hotare, îmbinând clasicul rock cu elemente tradiționale românești.

După 15 ani, spectacolul renaște la Quantic, pe 2 iulie.

* Accesul este gratuit pentru copiii cu vârsta sub 7 ani. Recomandăm părinților/tutorilor să asigure copiilor căști de protecție.

Minorii cu vârsta între 12 ani și 16 ani pot intra la eveniment în baza unui bilet valid, numai însoțiti de un părinte sau tutore și doar cu prezentarea actelor de identitate la punctul de acces.

Minorii cu vârsta între 16 ani împliniți și 18 ani neîmpliniți pot intra neînsoțiți la eveniment pe baza biletului.

Organizatorii pot solicita actul de identitate al participanților la eveniment în scopul verificării vârstei acestora.

Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza accesul persoanelor care nu se încadrează în regulile de access impuse pentru eveniment. Contravaloarea biletului nu va fi returnată.

În cadrul evenimentului vor fi realizate fotografii și filmări care vor fi folosite ulterior pe platformele de social media ale noastre și ale partenerilor, iar unele pot conține, aleatoriu, imaginea sau vocea persoanelor din public. Participarea la eveniment reprezintă acordul implicit pentru folosirea lor în aceste scopuri.

Desssspre…

17 artiști
Muzică
Pictură live
Recitativ
Video design
Sunet Surround

Este un spectacol complet în care Mike reunește muzicieni din zone artistice diferite punându-se în slujba ideii de a prezenta opera Led Zeppelin din unghiuri estetice neașteptate. Muzica, pictură, recitativ, efecte sonore surround și video design se vor îmbina cu parțile de recitativ pe versurile pieselor Led Zepppelin traduse de Paul Petre și Mike Godoroja.
Colaborarea lui Mike cu virtuozul Marius Mihalache , muzician cu o foarte buna reputație internaționala produce o direcție Zeppelin neabordată de nimeni pe plan modial.
Mike se reîntâlnește, după o colaborare de 14 ani ca producator pentru IRIS, cu bateristul Nelu Dumitrescu care va aduce suflul ritmic original al celebrei Moby Dick .
Participarea excelentului chitarist
de la Vița de Vie, Cezar Popescu, cotat drept unul dintre cei mai tehnici din actuala generație, promite momente solistice care să taie respirația. La caval și flaut Mandela , un muzician modern și omniprezent în proiecte cross-culture alături de super-virtuozul muzicuțist de blues Marcian Petrescu vor duce piesele Zeppelin în direcții exotice și neașteptate. Going to California va fi apanajul unui duet cu Arabela Nicolau, vocea spectacolului Săftița ,premiat UNITER, iar Eugen Cristea, cunoscutul actor al Naționalului Bucureștean va releva publicului texte de legendă precum Stairway to Heaven sau No Quarter. Tânărul foarte talentat ul baterist Lorin Mihalache și 4 Cellos to Heaven vor întregi un show unicat sub penelul lui Codrin Cârdu ce va picta pe o pânză uriașă !

 Invitații din spectacolul 2022

 

✔︎ Arabela Nicolau este vocea care traverseaza cu o lejeritate spații muzicale diametral opuse …de la vocea aerată a celebrei Norah Jones la legenda cântului românesc Maria Tănase . In spectacolul multi premiat Săftița , Arabela dovedește o exceptională măiestrie vocală!

 

✔︎ Marius Mihalache este povestea de succes a artistului român. La 17 ani evolueaza pe scena Scala din Milano iar traseul lui muzical a intersectat nume celebre precum Chick Corea, Nigel Kenedy sau Francis Ford Copolla.
Este un vizionar și un excelent armonist, a făcut din țambal un altfel de pian !

 

✔︎ 50 de ani IRIS, peste 20 de albume, mii de concerte si festivaluri, Nelu Dumitrescu este figură de legenda în panoplia ROCK a României, unul dintre ritmicienii alături de care orice formație sună a IRIS !

 

✔︎ Cezar Popescu a schimbat sound-ul Vița de Vie, ducându-l într-o zonă foarte modernă și chiar experimentală. Este cunoscut drept unul dintre chitariștii foarte titrați ai României …și mare iubitor de Zeppelin !

 

✔︎ Eugen Cristea este actorul teatru și film care a introdus la Național pe Eric Clapton (la figurat…) . Este un mare iubitor de blues , având un palmares de sute de piese jucate la Teatrul Național, a produs emisiuni TV, regizează și compune ilustrația muzicală a multor piese de teatru.

 

✔︎ Marcian Petrescu a plecat în călătoria sa din blues cu o geantă de muzicuțe prin 1997 iar azi a dovedit ca este Stăpânul Inelelor acestui minion instrument. Este cotat ca fiind unul dintre cei mai autentici interpreți de blues din Europa dar și un showman fără pereche.

 

✔︎ Un talent ieșit din comun, Lorin Mihalache urmează cursurile Berklee College din Boston și devine unul dintre cei mai tehnici toboșari din generația tânără. Este fiul lui Marius Mihalache și iubește electro jazz-ul actual de fuziune.

 

 

✔︎ Mandela Gajol este indiscutabil muzicianul care schimbă fața unui proiect. Colaborările sale cu Shabah, Sensor, Vița de Vie sau Marius Mihalache dovedesc originalitatea și puterea vizionară a unui mare artist.

 

✔︎ 4 Cellos to Heaven este un moment creat special pentru acest spectacol la ideea lui Mike Godoroja . Cei patru componenți a cvartetului vor pătrunde în universul Zeppelin, mai precis al capodoperei Kashmir, rivalizând cu sunetul rock din Apocalyptica.

 

✔︎ Codrin provine din școala lui Popa Popa’s de caricatură, având la activ peste 300 de saloane la care a participat iar de aproape 20 de ani este partener scenic pentru Mike Godoroja evoluând în concerte cu un performance de pictură care se naște chiar sub ochii publicului !

 

  Despre Mike Godoroja & Blue Spirit 2022

 

✔︎ Sunt 30 de ani de când Mike Godoroja face muzică, ajută pe alții sa facă muzică, sprijină muzica de calitate din Romania. A înregistrat cu Blue Spirit 7 albume, a compus pentru Iris, Felicia Filip si Blue Spirit, a fost producatorul muzical al întamplarilor care i-au adus în Romania pe Ray Charles, James Brown, Chick Corea, Zucherro, Big Mountain, Jimmy Smith, Steve Howe, Steve Hackett, David Palmer, a realizat timp de peste 25 de ani emisiuni de rock și jazz la radio si televiziune despre artiștii României și marile legende ale lumii.
Mike a lucrat cu Florian Pittiș, Florian Lungu și Johnny Răducanu.
A fost primul realizator care a difuzat la TV în România pe canalul Național întreg festivalul Woodstock.
Muzica sa de acum , rock-blues cu elemente de folk și psihedelic, note progresive și electro- synth, relevă noua direcție a spectacolelor lui, mereu căutând ceva care să surprindă publicul.
Mike este un spirit plurivalent, căutând permanent, fără odihnă, să dăruiască publicului propriile sale descoperiri și experiențe, dedicându-și întreaga viață pentru muzica rock-blues-jazz din țara noastră.
“Cred în oameni așa cum sunt ei nu cum vor alții ca ei să fie !”spunea Mike Godoroja

 

 

✔︎ Alex este unul dintre acei chitariști împătimiți de originalitatea propriului sound, și-a făcut studiile muzicale în Anglia. Cu o experiență scenică demnă de invidiat, este un artist expresiv și un foarte virtuoz chitarist.

 

 

✔︎ Un muzician de top, de formație clasică, Dorian Pîrvu este singurul pianist veritabil pe scena muzicală rock-blues actuală. Cântă la Hammond și Moog în spiritul lui Keith Emerson dovedind o virtuozitate ieșită din comun, impresionând de fiecare dată publicul.

 

 

✔︎ Celebrul baterist de jazz-rock Billy Cobham la ascultat la Festivallul de la Vama Veche și a zis despre Vali Vătuiu că este un fenomen. Inventiv și tehnic, plin de energie pozitivă pe scenă, Vali Vătuiu declanșează valuri de admirație oriunde apare în concerte .

 

 

✔︎ Chitarist de formație, basist prin pasiune, Tibi Topor vine cu o contribuție foarte personală, la sound-ul spectacolelor foarte diferite ca tematică fiind capabil să manevreze foarte lejer sintetizatorul de bas pentru a completa timbral orice orchestrație

Nu recomandăm participarea persoanelor care suferă de epilepsie. În cadrul evenimentului poate fi folosită lumină cu efect stroboscopic, care crește riscul declanșarii crizelor de epilepsie.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.