Bilete Vouchere călărie la Herghelia 7 Cai - 7 Cai

Vouchere călărie la Herghelia 7 Cai

7 Cai, Nămăești (Argeș)

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii



Suntem o familie tânără cu copii care încearcă să împărtășească cu semenii dragostea pentru animale, natură, abilități manuale și artistice, tradiții muscelene. Ne-am reașezat la Nămăești unde am întemeiat o gospodărie cu mulți cai, ponei, căței, văcuțe, păsări de curte, iepurași, porumbei, adică ceea ce visam să găsim la casa bunicilor de la țară și încă ceva pe deasupra.

TURA DE O ZI CALARE CU PRANZ HAIDUCESC 

Este o reteta care ne apartine insa este replicata si in alte locuri din tara, in unele cu succes, iar pe scurt aveti posibilitatea sa traiti o zi de haiducie autentica in saua unor cai special selectati si instruiti pentru ture cu incepatori in munte, sa pregatim si servim impreuna un pranz la stana, cu bulz de mamaliga si carne, parcurgand trei etaje de vegetatie, foioase, conifere si gol alpin, urcand de la 700 la 1400m altitudine. Peisajul este impresionant, caii si ghizii rabdatori si amabili, avand o experienta in calaria de munte de mai bine de 10 ani in comercial si 30 ani in hobby. Ne adunam la ora 10, are loc un instructaj de aproximativ 30minute, cand aveti o introducere in lumea cailor, ne cunoastem si gasim fiecaruia calul potrivit, incalecam si, impartiti in 3 grupuri: incepatori, intermediari, avansati, pornim in aventura, insotiti de minim un ghid insotitor pentru fiecare grup. Toti ne regasim la stana pentru pranz, unde ajungem dupa aproximativ doua- trei ore, aici legam caii si pregatim masa, impartasim impresii, facem poze, iar dupa o scurta siesta incalecam si ne indreptam spre ferma, unde ajungem in jurul orei 16.30. Abordarea permite incepatorilor sa participe, insa precizam ca este o aventura care te scoate din starea de confort, caii sunt fiinte vii care pot reactiona surprinzator, urcam si coboram pe un relief de munte, asa ca ne adresam oamenilor curajosi, care vor sa isi depaseasca limitele. Prin 2010 abordarea noastra era mult mai spartana, cu 35-40km parcursi cu incepatori, astfel la finalul zilei oamenii fie ne imbratisau ca a fost experienta vietii, fie ne injurau ca li se paruse experienta prea dura si intensa, acum traseul de incepatori e 16-20km , cel de intermediari 20-25 si cel de avansati poate ajunge la 60km/zi. Regula locului este ca toata lumea poarta toca-casca de protectie si daca nu aveti una veti imprumuta de la noi, fara cost suplimentar. Rezervarea se efectuează după achiziționarea voucherului la nr. telefon 0743190992.

TABARA DE CALARIE LA 7 CAI

Ne adresam copiilor intre 7 si 18 ani cu dorinta de a se apropia de cai intr-un cadru rustic si totodata profesional menit sa inspire incredere si siguranta. Abordarea vizeaza invatarea calariei la nivel de baza atat din perspectiva scolii de echitatie cat si valorizand principii de leadership, dezvoltare personala, deschidere spre comunicare nonverbala, obisnuinta de a lua decizii rapid si eficient, capacitatea de a intelege animalul dar si pe sine in context larg, de natura. Lucram initiere in manej acoperit si descoperit, in roundpen si 20x40 m clasic dar organizam si iesiri in natura, specificul centrului fiind turismul ecvestru cu incepatori.Pe parcursul taberei fiecare copil va avea un cal doar al lui cu care va petrece minim 5 ore pe zi, astfel din experienta ultimilor 5 ani de tabere va spunem ca absolut toata lumea stapaneste la finalul saptamanii o baza teoretica si practica de calarie. Participantii vor contribui la ingrijirea zilnica a cailor, la stransul fanului, la potcovit, vor viziona filme artistice si documentare cu cai, vor desena si vor asculta muzica, seara ne vom racori la piscina din Campulung Muscel. Acomodarea se face in camere de 2-3 locuri cu baie proprie, masa va fi pregatita tot cu produse naturale locale. Lucram diferentiat in functie de competente in minim doua grupe, incepatori si avansati sau intermediari. Ne vedem duminica seara cand avem o sedinta tehnica, o sa cunoastem ferma, regulile, anuntam asteptarile si impartim caii, luni, marti, miercuri, joi, vineri lucram dupa un program aproximativ: ora 9 mic dejun, 10- 13 lucram cu caii, 13-14'30 masa si siesta, 14'30 -17'30 lucram cu caii, 18 cina. Vineri dupa cina ne despartim. Organizam tabara in 5 sesiuni vara, una iarna și una primăvara. Cumpărând voucherul aveți acces pentru un participant la tabără.

AI UN CAL PENTRU O LUNA

Timp de o luna ai calul tau ! E gata antrenat, potcovit, pregatit cu tot ce iti trebuie sa iesi calare cu haiducii lu'7 cai la munte sau sa exersezi la manej tehnica de calarie. Avem 60 cai dintre care vom alege unul disponibil si care sa ti se potriveasca, cu el petreci cit timp vrei, insa iesi calare doar insotit de un om de la ferma, din motive de securitate. Avem caluti pentru toate gusturile, lipitani, shagya, arabi, cai de sport, hutuli dar si cai fara origine dovedita, basarabi cum îi numim noi, toti cu experienta in turism ecvestru, obisnuiti cu strada, cu padurea, cu galopurile prelungite si cu morcovi din belsug. Fireste ca puteti cumpara sau adopta pe lunga perioada dintre ei, astfel folosind aceasta optiune ai posibilitatea sa iti dai seama daca un anume calut este ceea ce cauti sau nu. Ferma dispune si de locuri de cazare insa mai ales e un loc unde se intalneste lume faina, mai ales la sfarsit de saptamana. Pachetul ofera acces nelimitat la cal pe parcusul unei luni calendaristice si se achita la inceputul lunii, el nu include servicii de cazare sau masa. Serviciul e disponibil pentru utilizatori care au încălecat cel putin o zi la 7 cai și se achită după ce se agreează cu personalul centrului care va fi calul închiriat. Calul este închiriat pentru o singură persoană. Pentru informații suplimentare va invitam sa ne contactati telefonic. 

După achiziționarea voucherului este obligatoriu să luați legătura cu administrația la nr. telefon 0743190992! Administratorul este în drept să selecteze persoanele!