Bilete Timisoara:Vienna Classic Christmas Turneu - 21 dec '18, ora 19:30 - Opera Națională Română Timișoara

Timisoara:Vienna Classic Christmas Turneu

Opera Națională Română Timișoara, Timisoara

vineri, 21 decembrie '18, ora 19:30

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al zecelea an consecutiv in Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna detine de 40 de ani suprematia intre ansamblurile vieneze de acelasi gen. Fondata de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului in randurile ei cei mai de seama muzicieni. Recunoscuti pe plan internattional pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” sutinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss.

Pe 1 ianuarie, ca in fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra si in turneul din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. Violonist in ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat si condus Orchestra de camera „Musica Viva Wien” si a fost leader-ul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, in 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra".

De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Stralucirea Orchestrei vieneze va fi completata in acest an de o prezenta interpretativa remarcabila: soprana Irina Iordachescu. Cunoscuta publicului meloman national si international ca o solista de exceptie, soprana Irina Iordachescu a dat viata marilor eroine ale operei. S-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind baritonul Dan Iordachescu. Palmaresul sau cuprinde premii importante la Concursuri Nationale si Internationale, inclusiv Premiul ''Iosif Sava'' oferit de catre Radiodifuziunea Romana.

Prim-Solista a Operei Nationale Bucuresti din anul 2005, a colaborat cu dirijori romani de mare valoare nationala si internationala.
A cantat roluri principale in productii de opera si concerte cu orchestra pe scene importante ca :
Teatro alla Scala - Milano, Teatro Dante Alighieri - Ravenna, Teatro Municipale di Piacenza, Teatro Massimo V. Bellini - Italia, Glyndebourne Opera Festival - Anglia, St. Margarethen Opernfestspiele - Austria, Carnegie Hall - New York, Teatro P.Galdos Las Palmas - Spania, P.I. Ceaikovski Hall - Moscova & Sankt Petersburg Philharmonic Concert Hall - Rusia, Mulhouse Philharmonic Hall - Franta, Almaty Abay State Opera House - Kazakhstan, Kioi Concert Hall Tokyo – Japan.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie semnată de celebra balerină, Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. RominaKołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.


Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, cuprinzand 13 orase, care va incepe pe 11 decembrie in Bucuresti, la Sala Palatului, sarbatorind 10 ani de success in Romania, si se va incheia pe 23 decembrie la Arad.

Evenimentul face parte din Programul național cultural “Artă contra Drog” 2018, proiect derulat de Centrul Internațional și pentru Drepturile Omului - CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Bilete la concerte, spectacole, teatru si standup
Lider in ticketing electronic in Romania. Peste 1 milion de bilete vandute pe an la concerte, evenimente, teatru si standup
iabilet.ro

Informatii : 0722 408 143, 0745 171 770


Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.