Bilete Tusnad Gastro Blues Fest - 18-20 iun '21 - Terenul de fotbal Baile Tusnad

Tusnad Gastro Blues Fest

Terenul de fotbal Baile Tusnad, Tușnad (Harghita)

18-20 iunie '21

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

La accesul evenimentului se pot achizitiona abonamente in limita stocului disponibil

Organizat sub sloganul #EcoFriendlyFestivals, Tusnad Gastro Fest reprezintă un concept de mai multe evenimente tematice, dedicate promovării destinaţiei ecoturistice Băile Tuşnad şi împrejurimilor. În cadrul acestuia, iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT cu sprijinul Primăriei Băile Tuşnad, Tuşnad Gastro Blues Fest reprezintă un eveniment ce împleteşte armonios muzica live şi gastronomia într-un concept unic, generator de intense experienţe senzoriale. Festivalul a pornit din dorinţa de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât şi zona ca destinaţie de ecoturism, împreună cu gastronomia locală şi cea internaţională. Cu o primă ediţie organizată în condiţii excepţionale în septembrie 2020, festivalul a trezit un viu interes atât în rândul publicului cunoscător, cât şi al mass-media, ceea ce a condus natural la dorinţa de a continua.

Festivalul va găzdui şi o expoziţie de fotografie, cu imagini din prima ediţie, realizate de Adrian Mociulschi și Genu Ariseanu, iar muzicianul Marcian Petrescu va susţine două workshop-uri tematice de iniţiere în tainele genului: sâmbătă, 19 iunie, despre rolul starului legendar Muddy Waters în istoria blues-ului modern; duminică, 20 iunie, artistul va prezenta în detaliu dezvoltarea muzicuţei în blues, din perioada arhaică şi până în zilele noastre. Accesul la workshop-uri este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Să nu uităm nici de gastronomie, doar este vorba despre Gastro Blues… Dacă vă place blues-ul, nu se poate să nu îl fi vizitat măcar o dată pe Şoni. Anul acesta, Papa la Şoni se mută cu tot cu celebrele sale ceaune la Băile Tuşnad, unde timp de 3 zile va găti pentru toţi pofticioşii preparate absolut delicioase! Nu vor lipsi din festival preparatele specifice zonei, cum ar fi gulaşul, kürtőskalács-ul sau langoşii, dar nici preparate mai „uşoare” precum pastele, iar la final ne putem cu toţii îndulci cu mai multe sortimente de ciocolată artizanală.

Pe 19 şi 20 iunie vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie pe zi, în care vom afla de la somelierul Claudiu Robert Bentea cu ce soiuri de vinuri putem servi preparatele din festival, astfel încât să avem parte de o experienţă culinară memorabilă!

 

18 iunie 2021

17:00 WATZZY (RO)

18:15 BAICEA BLUES BAND (RO)

20:00 JUMPING MATT & FERENC SZÁS (GRUNTING PIGS) (HU) feat. AG WEINBERGER (RO)

21:45 BLUESCORE (RO/USA)

JAM SESSION

 

19 iunie 2021

17:00 BLUE MONDAY MINISTERS (RO)

18:15 FOXY LADY BAND (RO) feat. GILES ROBSON (UK)

20:00 QUO VADIS (RO)

21:45 DAVE FIELDS BAND (USA)

JAM SESSION

 

20 iunie 2021

17:00 AXIS (RO/SRB)

18:15 THE GAMBLERS (SRB)

20:00 OXIGEN (RO)

21:45 INTERNATIONAL PANDEMIC BLUES SESSION - TRIBUTE TO MUDDY WATERS (RO/HU/SRB/USA/UK)

__________________________________________

REDESCOPERĂ! – valorile naturale și culturale…

GUSTĂ! – din preparatele tradiționale…

ÎNCEARCĂ! – activități și evenimente ce oferă trăiri autentice…

din destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile

 

Sub brandul DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și Împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură și experiențe autentice, cum ar fi mișcarea în aer liber sau mâncarea tradițională.