Bilete Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra": Zadarnicele chinuri ale dragostei - 25 sep '20, ora 19:00 - Teatrul Bulandra - Sala Toma Caragiu

Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra": Zadarnicele chinuri ale dragostei

Teatrul Bulandra - Sala Toma Caragiu, București

vineri, 25 septembrie '20, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

ZADARNICELE CHINURI ALE DRAGOSTEI
de: William Shakespeare
regia: Andrei Șerban
cu: Șerban Pavlu, George Ivașcu, Alin State, Lucian Ifrim, Cătălin Babliuc,Constantin Dogioiu, Catinca Nistor, Ioana Anton, Alexandra Fasolă,Silvana Negruțiu, Maria Vârlan, Adela Bengescu.

Tema dragostei din „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, una dintre primele comedii scrise de Shakespeare, (după unii, chiar prima sa piesă), a fost continuată mai târziu într- o altă comedie, „Mult zgomot pentru nimic”, care atunci avea un titlu diferit.

În timpul lui Shakespeare, la Globe, cele două piese se jucau împreună, prima în original se numea „Love’s labour’s lost”, a doua „Love’s labour’s won”- care, traduse literal, ar fi: „Eforturile pierdute ale dragostei”, urmate de „Eforturile câștigate ale dragostei”. La Teatrul de Comedie se joacă „Mult zgomot pentru nimic”, spectacol pe care l-am montat recent, și acum la Bulandra „Zadarnicele chinuri ale dragostei”.

E interesant de urmărit aceste două comedii în teatru, să vedem cât de diferit e tratat subiectul. „Mult zgomot” are un final așa zis fericit, un fel de happy-end ciudat, cu Beatrice și Benedick acceptând să se căsătorească, după ce s-au războit cumplit toată piesa. Războiul sexelor în „Zadarnicele chinuri” e mai complex și cu un final enigmatic, nu neaprat vesel, cum s-ar așteapta într-o comedie.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.