Bilete SINGFEST 2022 - 22-25 sep '22 - Gradina de Cultura

SINGFEST 2022

Gradina de Cultura, Singureni (Giurgiu)

22-25 septembrie '22

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Festival de muzică românească din stilurile: folk, rock, pop, alternativ, etno, fusion, cu food trucks, bar în aer liber, dans, artă culinară și ale activități în aer liber, precum și meșteșuguri tradiționale.

Peisajul natural oferă o priveliște deosebită – locul desfășurării evenimentului este în imediata apropiere a Parcului Național Comana; terenul este în forma unui amfiteatru natural; locul este la distanță mică de București (30 de km), fiind ușor accesibil cu mijloace de transport în comun sau cu vehicule personale; comunitatea locală este un exemplu de mixaj între tradiție și modernism, între viața la țară și lucrul la oraș sau în străinătate, precum și un model de toleranță – oamenii din comunitatea respectivă consideră că există pentru oricine un loc sub soare; în același timp, oamenii de la țară nu renunță la modul lor tradițional și natural de viață, la arta, cultura, meșteșugurile și mâncarea cu care s-au obișnuit, la drepturile și libertățile lor, la credința lor; spațiul necesar organizării festivalului este oferit gratuit de organizatorii evenimentului.

Festivalul are ca principal scop revitalizarea spațiului cultural în mediul rural, prin captarea interesului contemporanilor, în special al celor care trăiesc la oraș, asupra valorilor și tradițiilor românești, intenționând să transmită, prin cultură, artă tradițională, meșteșuguri și dans, un puternic mesaj de reclădire a identității naționale și de recăpătare a entuziasmului de a trăi în România, ca tărâm al libertății, al toleranței și al credinței.

Conceptul festivalului integrează muzica românească, actul cultural tradițional, agricultura educativă, meșteșugurile și interesul pentru natură în curentul contemporan al sustenabilității, urmând a promova comunitățile rurale durabile, în mod natural ecologice.
Festivalul va fi un dialog între muzica retro și cea modernă. De asemenea, la festival vor concerta și trupe sau artiști din Republica Moldova, în interesul consolidării sentimentului moldovenilor de apartenență la România.

Festivalul SingFest va fi o rampă de lansare a debutanților în muzică și în artă, un loc și un eveniment care vor putea produce rădăcinile unei adevărate industrii, într-o țară care nu duce lipsă de talente, ci de șanse egale de afirmare și de competiție onestă în domeniu.
După concerte, în fiecare noapte va fi câte o petrecere susținută cu muzica selectată și oferită publicului de DJ cunoscuți.