Bilete Sibiu: Doi moldoveni în Ardeal - 21 aug '20, ora 21:00 - Grădina BIS

Sibiu: Doi moldoveni în Ardeal

Grădina BIS, Sibiu

vineri, 21 august '20, ora 21:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Alin Turcu. Născut în Brăila. Brăila nu e Moldova. Să fie clar!

Dumitru Stegărescu, născut în Suhuluceni, Republica Moldova, descendent din neamul stegarilor lui Ștefan cel Mare. Republica Moldova nu e o republică. Și nu e în Moldova! Nici în România! Să fie clar!

Turcu a descins în Sibiu în urmă cu vreo 6 ani. Și noi care știam că turcii au descins pe aici în 1442.

Stegărescu a aterizat în mirificul Sibiu în urmă cu vreo 3 ani, și încă simte că ar fi în proces de adopție. Ce proces dureros, pentru urmașul stegarului lui Ștefan cel Mare, această adopție. Ce proces dureros, să faci tu, demn urmaș al lui Ștefan, un show comunitar cu unu’ de-i zice Turcu. Ce ironie a soartei? Sau a sorții?

Ce de diferențe culturale, ce de clișee, ce de arhaisme și regionalisme, ce de cerneală s-a scurs cu cei doi actori scriind și scriind texte cât fu carantina de lungă! Texte care acum sunt oferite publicului. Texte despre ei, despre noi, despre ce ne ține împreună, păi cum ce ne ține împreună, limba română ne ține împreună!

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL este un show comunitar, care îmbină umorul și sarcasmul, cu nostalgia și cu melancolia de peste Prut. Care Prut? Care granițe?

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL combină confesiunea cu iz autobiografic, cu umorul brut, plonjând lingvistic în miezul și în diferențele unei limbi grăite, care ne ține închegați, zice-se, de ceva sute de ani.

“Pe de cealaltă parte eu dacă vă spun că m-am bolfăit la stomac de la niște colarezi pentru că o bâzdâganie s-a pus pe mâncare sau că în perioada asta mi-am lăsat hălăciuga mare și am mai lucrat pe la apartament că mi-am pus o corniză, flisă, și restul lucrurilor le-am bosolit pe unde am putut să nu ocupe camera, o să ziceți că blodogoresc.”

“În nuvela NASUL, Gogol scrie că un bărbier trezindu-se dis de dimineață și simțind miros de pâine caldă, o roagă pe nevastă-sa să-i de-a să mănânce pâine caldă cu ceapă. Și cu salam de Sibiu, probabil. Când a tăiat pâinea în două a găsit un nas, un nas pe care chiar îl cunoștea foarte bine. Era un ditai nasu de sibian, care în anumite ocazii străpunge stratosfera! Vă zic!”

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL:

Un show comunitar marca BIS Teatru cu Alin Turcu & Dumitru Stegărescu.
Texte scrise de Alin Turcu & Dumitru Stegărescu.
Texte aranjate, ciopârțite, re-aranjate, încă-o-dată-ciopârțite, îmbinate, șlefuite, polifonate și topite de Bogdan Sărătean.

Premiera 5 iulie 2020, în cadrul proiectului TEATRUL DIN CARTIER.

 

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.

 

-       BIS Teatru e o companie (in)dependentă de teatru din Sibiu, România.

-       Grădina BIS este un hub cultural aflat în Sibiu, pe strada Ștefan cel mare nr. 56, unde au loc, în aer liber, spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte, ateliere.

-       În această perioadă, la evenimentele BIS numărul maxim de participanți este 45.

-       Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!

-       Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolele la ora anunțată.

-       Vă încurajăm să achiziționați biletele ON-LINE, din timp, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (Single) și 70 lei (Double). Biletele Double sunt ptr 2 persoane (cuplu/ familie/ prieteni), iar această categorisire ne ajută să organizăm distanțarea fizică necesară între spectatori.

-       În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un NUMĂR LIMITAT de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.

-       Biletele își pierd valabilitatea la ora începerii spectacolului.

-       Spectacolele lunii august sunt producții independente BIS Teatru, care se susțin doar & numai din biletele achiziționate de dumneavoastră.