Bilete SHE WAS HERE - O expoziție de artă plastică așa cum nu ai mai văzut! - 19 nov '20 - 9 ian '21 - Mecena.art - not your usual gallery

SHE WAS HERE - O expoziție de artă plastică așa cum nu ai mai văzut!

Mecena.art - not your usual gallery, București

19 noiembrie '20 - 9 ianuarie '21

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

SHE WAS HERE este o expoziție de artă plastică așa cum nu ai mai văzut, prima din cele pe care le vei experimenta doar la MECENA.ART - not your usual gallery, începând cu 19 noiembrie 2020, de miercuri până duminică de la 14:00 la 21:00. INCHIS PE 2 si 3 ianuarie 2021

_________________________________________
Artist: Sabina Elena Dragomir
Curator: Silvana Dulamă-Popa
Echipa creație: Alin Popa (concept creativ), Alex Mihuț (sound design)
_________________________________________
Programul expoziției:
Miercuri - Duminică: 14:00-21:00
_________________________________________
 
Spațiul localizat în inima Bucureștiului, pe Strada 11 Iunie nr.50, îți propune un nou mod de a privi o expoziție de artă. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie și efecte speciale, expozițiile MECENA.ART amplifică mesajul lucrărilor creând o lume imaginară, desprinsă direct din opera de artă, îmbinând realul cu fantasticul și arta plastică cu noile tehnologii. Astfel, accentul cade pe privitor și pe experiența pe care acesta o are în cadrul expoziției.
 
Primul eveniment MECENA.ART construiește lumea imaginară din seria de picturi SHE WAS HERE a artistei Sabina Elena Dragomir. „She was here” este o poveste despre amintire. Amintirea puternică și vie care se împrăștie într-o încăpere în secunda în care o femeie pleacă și care preia fiecare coridor, fiecare colț și fiecare celulă. O voce suavă care se aude fantomatic, halatul de mătase lăsat pe scaun, ca și cum ar fi plecat în grabă, florile cu care împodobea casa cu atâta delicatețe. Este un omagiu adus ființei care poartă pe umeri întreaga umanitate, în fel și chip.
 
„Proiectul reprezintă o încercare de a confrunta, prin limbajul pictural, relația dintre trup și suflet. Încerc să exprim faptul că nimeni nu trebuie să caute să fie unic, ci mai degrabă să-și descopere propriile secrete și mistere care construiesc lumea proprie, aceea în care „respirăm”, unde suntem sinceri, liberi, dezveliți de constrângerile lumii exterioare. Lucrările construiesc împreună o poveste care lasă căi deschise de absorbire și dăruire continuă, o poveste a ei, cea pe care o surprindem în momente de solitudine și intimitate, ea cea simplă și naturală.” (Sabina Elena Dragomir)
 
Sabina Elena Dragomir are 28 de ani și a urmat Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, acolo unde a absolvit studiile de licență și de master cu Magna Cum Laude. Se remarcă obținând diferite burse și premii, printre care amintim „Bursa Tinere Talente” oferită de Fundația Regală Margareta a Romaniei timp de 2 ani consecutiv (2015 si 2016). Continuă și astăzi această colaborare alături de programul dedicat tinerelor talente din România, dezvoltând proiecte în calitate de mentor pentru tinerii bursieri. A expus de-a lungul carierei sale în Roma, Atena, Spania, Portugalia sau Budapesta. În prezent, Sabina locuiește în Italia, acolo unde își desfășoară activitatea artistică și colaborează cu mai multe galerii de artă contemporană și instituții culturale.
 
________________________________________
Norme COVID-19:
-Accesul în expoziție se face numai după măsurarea temperaturii și purtând mască de protecție (medicală sau non-medicală).
-În expoziție este permis accesul a maxim 5 persoane în același timp.
-Nu este permis accesul cu alimente și băuturi.
 
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.