Bilete Rockstadt Indoor Fest - 5-7 apr '18 - Kruhnen Musik Halle

Rockstadt Indoor Fest

Kruhnen Musik Halle, Brasov

5-7 aprilie '18

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Rockstadt Indoor Fest este al doilea festival major de tip indoor, desfasurat sub titulatura Rockstadt si programat in perioada 5-7 aprilie, la Kruhnen Musik Halle din Brasov.

Evenimentul ce isi proune sa reuneasca, din nou, nume etalon ale scenei metal internationale va gazdui showuri excluse in Romania, un numar de noua formatii urmand sa urce pe scena festivalului.

Astfel, confirmarile pentru acest an sunt:

IHSAHN
SAMAEL
FLESGHOD APOCALPYSE
GRAVE
MEMORIAM
DEEZ NUTS
DORDEDUH

Programul celor trei zile de concert este urmatorul:

JOI, 5 APRILIE:

SAMAEL - 23:10 -
FLESHGOD APOCALYPSE - 21:45 - 22:45

VINERI, 6 APRILIE:

IHSAHN - 23:10 -
DORDEDUH - 21:45 - 22:45
ANGERSEED - 20:30 - 21:15

SAMBATA, 7 APRILIE

GRAVE - 23:10 -
MEMORIAM - 21:45 - 22:45
DEEZ NUTS - 20:25 - 21:15
LAST HOPE - 19:15 - 20:00

Etapele de presale sunt disponibile mai jos:

Primele 200 de bilete - 210 lei (SOLD OUT)

Bilete valabile pentru o zi - 120 de lei (limitate la 100 de bucati/zi)

Urmatoarele 300 de bilete - 230 de lei
Urmatoarele 350 de bilete - 260 de lei

Fara ezitare una din cele mai marcante figuri ale scenei black metal si toodata progressive metal, muzicianul norvegian IHSAHN este cel mai bine cunoscut drept liderul legendarei formatii EMPEROR, alaturi de care a inregistrat primul album la varsta de 17 ani, de altfel 'In The Nightside Eclipse' fiind votat de nenumarate ori drept unul din cele mai bune albume metal din istorie. De atunci, IHSAHN si-a impartit timpul intre proiecte precum EMPEROR, THOU SHALT SUFFER, PECCATUM, HARDINGROCK si cel mai important, proiectul sau solo IHSAHN.

De altfel, exceptand showurile sporadice alaturi de EMPEROR, IHSAHN a devenit proiectul sau prioritar avand la activ sase materiale discografice, concentrate exclusiv pe elemente progressive si black metal, colaborand cu numerosi muzicieni din trupe precum Leprous, Shining (Nor) sau Trivium.

Aniversand 30 de ani de activitate, momentul s-a dovedit un prilej perfect pentru intoarcerea SAMAEL, la doi ani de la precedentul show sustinut la Brasov. Daca atunci am avut de audiat integral albumul Ceremony Of Opposites, de aceasta data grupul elvetian va prezenta un set concentrat pe intreaga cariera discografica, inclusiv noul material.

In lunga activitate, Samael a devenit una din cele mai marcante nume ale scenei metal, constant redefinindu-si genul, pornind de la clasicul black metal si incorporand ulterior elemente electronice, pastrand insa mereu esenta conceptuala.

Dupa o indelungata absenta, DORDEDUH reia activitatea live, aparitia la Rockstadt Indoor Fest fiind una din putinele showuri confirmate pana in acest moment. Intr-o noua persepctiva muzicala si totodata experimentala, Dordeduh s-a distantat fata de precedentul proiect activ Negura Bunget, abordand o noua perspectiva a muzicii black metal, progresive si a instrumentelor traditionale. Cu fiecare lansare, Dordeduh ofera o perspectiva si abordare muzicala naturala, completand astfel o identitate muzicala proprie.

Cu un sound ce combina muzica clasica cu sonoritatile death metal, Fleshgod Apocalypse este una din acele formatii a carei muzica este chiar mai brutala decat numele il sugereaza. Lansati in 2007, trupa a devenit imediat recunoscuta gratie unor demouri propulsate de turnee alaturi de Napalm Death si Hate Eternal.

Discul de debut a aparut in 2009, intr-un lineup consolidat alaturi de Tommado Riccardi, Cristiano Trionfera, Paolo Rossi si Francesco Paoli, pianistul Francesco Ferrini alaturandu-se formatiei in 2010. A urmat al doilea disc in 2010, Agony, unde aranjamentele orchestrale au devenit esentiale in muzica Fleshgod Apocalypse, detaliu consolidat inclusiv cu lansarea lui Labyrinth, in 2013.

Cvintetul s-a bucurat de recunoastere la nivel international, atat in randul ascultatorilor cat si presei de specialitate, iar la momentul actual este considerata elita metal a ramurii simfonice. Recent, pianistul Francesco Ferrini a inregistrat pentru viitorul album Dimmu Borgir.

Grave este una din putinele nume ale scenei death metal suedeze ramas activ inca de la finele anilor 80, avand un impact esential asupra genului, cel putin in spectrul sau european. Considerati drept unul din cei 'the big four of sweedish death metal', Ola Lindgren a ramas singurul membru constant in toti acesti ani, insa lista materialelor lansate este cu adevarat impresionanta: 12 albume, 3 EP-uri, 1 album live si 1 DVD lansat in 2006.

Grave nu este deloc un nume strain fanilor romani, in afara de contributia esentiala asupa genului, suedezii au colaborat si cu graficianul Costin Chioreanu pentru o serie de proiecte, de altfel concertand si in Romania.

JJ Peters, fostul tobosar I Killer The Prom Queen a format Deez Nuts in Melbourne, Australia in 2017. Numele l-a preluat dintr-o piesa semnata de Dr Dre, astfel nuantand atat influentele hardcore cat si cele hip-hop, in timp ce albumul de debut Stay True (2008) a inclus si un cover dupa Beastie Boys, Fight For YOur Right.

2008 a fost petrecut intr-un ciclu aproape non stop de concerte sustinute in Australia si Europa, urmat apoi de lansarea unui al doilea album, This One's For You in 2010. Intre 2010 si 2013, Deez Nuts si-au consolidat pozitia pe mapamond drept una din cele mai importante nume hardcore contemporane. In 2013 au lansat Bout It, disc ce a inclus numeroase colaborari cu trupe din scena hardcore: Architects, Madball si Suicide Silence. Al patrulea album, Word Is Bond a urmat in 2015, fiind considerat cel mai 'serios' album de pana acum, cel putin din punct de vedere liric.

BOLT THROWER a fost fara indoiala una din cele mai consistente si longevive formatii death metal britanice, ajunsa ulterior drept monument al subgenului, constant rezistand tentatiilor comerciale si mai mult, mereu fidela soundului original.

Faptul ca au ramas intr-o componenta solida a contribuit cu siguranta la stabilitatea formatiei, iar usor, usor Bolt Thrower a devenit o parte importanta din istoria muzicii metal. Dupa lansarea a opt albume de studio, ultimul datand din 2005, Bolt Thrower si-au anuntat retragerea permanenta in 2016, ca urmare a decesului tobosarului Martin Kearns.

Totusi, Karl Willetts, vocea Bolt Thrower nu avea sa lase aceasta mostenire deoparte si astfel a luat nastere MEMORIAM, un tribut adus lui Martin Kearns, grup in care activeaza alaturi de Frank Healy (Benediction, ex-Napalm Death), Andrew Whale (ex-Bolt Thrower) si Scott Fairlax (Benediction).

In esenta, Memoriam este o trupa old school death metal ce mentine standardele inalte impuse de proiectele afiliate, focusand tema lirica pe razboi, pierdere sau moarte. Initial grupul a fost conceput ca un tribut death metal, insa a fost evidenta nevoia de material propriu, astfel ca in mai putin de doi ani Memoriam a lansat trei materiale, The Hellfire Demos II, For The Fallen si The Silent Vigil.

Memoriam vor concerta pentru prima data in Romania la Rockstadt Indoor Fest.

Probabil cea mai cunoscuta formatie hardcore din Estul Europei, Last Hope nu este deloc un nume strain publicului roman, trupa concertand inclusiv de doua ori la Rockstadt Extreme Fest, in 2013 si 2017. De la formarea sa in 1997, Last Hope a devenit un nume sonor nu doar in zona balcanilor ci si in intreaga comunitate underground europeana. Last Hope este definitia muzicii hard core, iar punctul forte consta intocmai in aparitiile sale live, energie pura si bruta.

Au impartit scena in concerte si turnee alaturi de Napalm Death, Ignite, Anthrax, Hatebreed, Suicidal Tendencies si multi altii.

Pentru Rockstadt Indoor Fest au fost puse in vanzare un numar de 850 de bilete, disponibile online cat si in reteaua nationala Iabilet.ro (detalii mai jos).  In Brasov, abonamentele sunt disponibile la club Rockstadt.

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele ZebraPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.