Bilete Riot Live in Club Fabrica - 4 nov '19, ora 20:00 - Club Fabrica

Riot Live in Club Fabrica

Club Fabrica, București

luni, 4 noiembrie '19, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Romanian Thrash Metal Club, in colaborare cu Eat Metal Records (Grecia), va invita luni, 4 noiembrie, in club Fabrica, la o intalnire de exceptie cu una din marile legende ale scenei heavy metal: Riot!

Formată în 1975 la New York și aflată încă într-o formă de invidiat după aproape 45 de ani, Riot este una dintre acele trupe care se confundă cu istoria metalului. Evoluția ei discografică pleacă de la Hard Rock, transformîndu-se gradual într-un Heavy Metal clasic, pentru ca spre finalul anilor '90 să ajungă a fi considerată unul dintre pionierii Power Metal-ului. De remarcat păstrarea unei identități proprii pe parcursul celor 16 albume de studio, în ciuda numeroaselor schimbări de componență și a evoluției stilistice amintite.
Primele albume, inspirate din filonul blues-rock/proto-metal (Thin Lizzy, Deep Purple, Rainbow), s-au remarcat în epocă prin simplitatea, viteza, energia și forța compoziției; această etapă a culminat în 1981 cu „Fire Down Under”, considerat de mulți a fi o redutabilă replică dată de America curentului NWOBHM care domina scena metalică de peste ocean. Paradoxal, acest album care avea să devină cel mai bine vîndut al trupei a fost respins de casa de discuri ca nevandabil, lansarea lui devenind posibilă doar în urma protestelor de stradă ale fanilor, dintre care cei mai îndîrjiți s-au dovedit a fi nu americanii, ci britanicii.
Au urmat două albume excelente, dar cum succesul comercial tot întîrzia să apară, în 1984 istoria trupei a ajuns într-un punct în care ar fi putut să se încheie prematur. Din fericire, după doi ani de pauză, Riot s-a reînființat și în 1988 a zguduit scena metalică printr-un nou album de referință, „Thundersteel”. Nu puțini sînt cei care-l văd la același nivel cu „Painkiller”, numai că apărut cu doi ani mai devreme. De aici înainte trupa avea să rămînă ferm ancorată în teritoriul Power/Speed, cîștigîndu-și pe plan mondial notorietatea ce pe nedrept se lăsase atît de mult așteptată.
Un nou moment de cumpănă a fost 2012, anul morții lui Mark Reale, „creierul” formației și unicul membru fondator rămas permanent în componența ei. Ceilalți membri au decis totuși să continue, dar din respect pentru Mark numele trupei a fost modificat în „Riot V” (trupa ajunsese la al cincilea vocalist). Sub noul nume a continuat o intensă activitate live și discografică, trupa confirmîndu-și statutul prin trei albume solide de studio.
Pe 4 noiembrie, la Fabrica, vom avea privilegiul să vedem pe scenă, în premieră în România, nu numai o mostră remarcabilă de metal clasic, ci și o frîntură vie din istoria rock-ului.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.