Bilete Revolve Dance - Stars Gala & Open class - 24 iul '21, ora 17:00 - Opera Națională București

Revolve Dance - Stars Gala & Open class

Opera Națională București, București

sâmbătă, 24 iulie '21, ora 17:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Balerini de top de la Teatrul Bolshoi, Anna Tikhomirova ( Prim solista) si Artem Ovcharenko ( Principal) vor dansa in Stars Gala.

"STARS GALA” este primul eveniment de nivel înalt organizat în cadrul celui mai important workshop de balet din Estul Europei, Revolve Dance.
Aflat la a 10a ediție în 5 ani de existență, Revolve Dance s-a alăturat Operei Naționale Bucuresti în celebrarea celor 100 de ani de la înființare creând un eveniment unic și special.
Va rugam sa aveti in vedere sa veniti cu evantaie si imbracati in haine lejere, de vara, iar hidratarea este foarte importanta.

Revolve Dance s-a născut din dorința de a pregăti tinerii viitori profesioniști la un nivel înalt aducându-le la București cei mai râvniți profesori de balet din lume, profesori de la Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, profesori absolvenți ai Academiei Bolshoi din Moscova, de la L'Ecole de danse de Opera de Paris ( Carole Arbo este dansatoare “Etoile” a Operei din Paris și a primit Ordinul de Cavaler de la Minsiterul Culturii din Franța) sau de la Școala Naționala de balet din Cuba, Conservatorul de danse Maria Avilla din Madrid…

Open Class Revolve Dance este evenimentul care încununează rezultatele eforturilor studenților si profesorilor invitați la ediția a 10a a celui mai important workshop de balet din Estul Europei, Revolve Dance.

Timp de două săptămâni, studenții înscrisi la cursuri trec prin mâinile a mai multor profesori care predau de la dans clasic până la dans de caracter, pas de deux și jazz. Revolve Dance este un workshop intensiv în urma căruia sperăm ca tinerii cursanți să diversifice cunoștințele, să le fixeze si să le folosească în viitor pe marile scene.

Revolve Dance este un pionier în organizarea unor astfel de evenimente care, dupa un training intensiv, le da posibilitatea tinerilor balerini să perfomeze pe marile scene și să fie tratați ca adevarate vedete.

Programul evenimentului constă în trecerea în revistă a materiei studiate la curs prin prezentarea a celor mai bune numere din cele două săptămâni. Toți profesorii invitați vor pregăti cu fiecare clasa de studenți câte o scurtă coregrafie pe care le vom prezenta pe scena mare. Astfel că vă vom încânta cu variații de dans clasic de grup, dans de caracter, pas de deux sau numere de jazz, cât și variații individuale pregătite în timpul cursurilor. La sfârsitul evenimentului, vom decerna diplomele de participare, bursele oferite de parteneriii noștri si cadoruile de la sponsori.

Tinerii nostri au nevoie de susținere! Scenele din România au nevoie de noi talente! Venitț la eveniment si eforturile lor vor fi răsplătite cu aplauzele voastre!

STARS GALA este un eveniment cultural special, unic pentru România și nu numai întrucat reuneste pe aceeași scenă balerini profesioniști ajunși la cel mai mare nivel, cu tinerii din Romania si străinătate care promit în această meserie, aceia care vor deveni urmatoarele staruri. Este pentru prima dată când balerinii celebrului Bolshoi Thetre din Moscova dansează pe o scenă din țara noastră și ne bucură mult ca am ales cea mai mare scena de balet din Romania, Opera Națională București.


Artem Ovcharenko (Principal) și Anna Tikhomirova (Prim Solist) vor perfoma pe scena Operei Naționale București într-un spectacol “Don Quijote”, dar și din opere de balet contemporan, iar tinerii protagonșiti care vor acompania celebrul cuplu sunt studenti/elevi ai celor mai titrate scolil de balet din lume: Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, L’Ecole de danse de Opera de Paris, Academia de danse Princess Grace de Monaco, Balletschule Basel, Stadt Ballet school Berlin etc, cât si de la scolile si liceele de coregrafie din România.

Surpriza pe care artiștii ruși o oferă publicului din România o reprezintă interpretarea a două teme, un pas de deux și un dans contemporan, iar balerinii in devenire, foarte aproape de marile scene ale lumii, pe langa coregrafiile din “ on Quijote”, vor interpreta un fragment din “Bolero” ("Initium e Finis”), Música: Maurice Ravel, în coregrafia Maestrului Lienz Chang.

Spectacolul va fi coordonat de Maeștrii de balet Lienz Chang, Alexei Moskalenko ( Director artistic al concursului Youth America Grand Prix) si Misha Tchoupakov.

În pauza dintre numere, pianistul Victor Olano ( Cuba) ne încânta cu câteva acorduri de muzica jazz în lobby-ul Operei Naționale București unde invitații vor savura câteva dintre produsele oferite de organizatori.

Stars Gala este primul eveniment dintr-o serie de spectaole pe care o pregatim pentru viitorii balerini profesioniști! Este un spectacol unic, de înaltă ținută artistică, considerat de specialiști evenimentul cultural al momentului pentru acest gen de evenimente, pe care iubitorii de gen si susținătorii nu trebuie să-l ratreze!