Bilete Power Vibes Session @ Boogie - 21 iul '21, ora 20:00 - Boogie Bar

Power Vibes Session @ Boogie

Boogie Bar, București

miercuri, 21 iulie '21, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Conceptul proiectului ii apartine vibrafonistului Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansmablu de percuție de elită, format din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale. Este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima și de a oferi o alternativă pieței muzicicale de consum, într-o societate care are nevoie de repere culturale cu adevarat solide și valoroase. Power Vibes reprezintă așadar întâlnirea pe tarâmul artistic a muzicianului și profesorului Alexandru Anastasiu cu personalităţile muzicale ale cursanților săi de la Icon Arts, aflate într-o permanentă evouție.

Format din Alexandru Anastasiu, Patricia Niculae, Maribel Petean, Marc Pocola și Cosmin Dumitriu, Power Vibes reprezintă un proiect inedit pe scena muzicală românească, o simbioză complexă  a experienței și versatilității cu pasiunea și efervescența specifică tinereții.

Viziunea complexă asupra muzicii, execelenta capacitate de simțire și transmitere a celor mai profunde stări și sentimente, măiestria interpretativă, conferă unicitate acestei formule absolut spectaculoase

Proiectul  este inedit prin alăturarea timbrelor unei game variate de instrumente de percuţie și  prin repertoriul abordat, fiind vorba despre lucrări în primă audiție în România.

Proiectul cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă și percuție, aparținând compozitorilor J.S.Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovskyi, E.Sejourne şi Alexandru Anastasiu.

Repertoriul ales, reprezintă o panoplie a celor mai reprezentative piese moderne, un spectacol al armoniei și ritmului, o explozie de energie și dinamism.

Alexandru Anastasiu este doctor al Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti (Vibrafonul si creatia muzicală dedicată lui de la începutul sec.XX până în prezent), percuţionist în Orchestra Naţională Radio şi solist vibrafonist. Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, promoţia 2000, iar în anul 2002 a obţinut Diploma de Master în interpretare muzicală la aceeaşi universitate, clasa prof. dr.Alexandru Matei. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu şi prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În anul 1998 obţine „Premiul Fundaţiei Soros pentru întreaga activitate”, alături de Ansamblul GAME. În 1999 se califică în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu a câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.    
În anul 2009 lansează primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio.
Pregătirea sa profesională şi capacitatea de înţelegere a muzicii au fost doar două dintre motivele pentru care a fost invitat în juriul unor importante competiţii : Concursul „Mihail Jora”, Bucureşti, 2001, Concursul Naţional de Percuţie 2003 etc. Alexandru Anastasiu a fost profesor asistent al clasei de percuţie din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

In anul 2012 organizeaza Primul Festival International de vibrafon cu sprijinul Radiodifuziunii Romane, ocazie cu care s-au reunit nume de mare anvergura a scenelor internationale.

Incapand cu anul 2013 prestigioasa firma din Statele Unite, Mike Balter, creeaza modelul de baghete purtand semnatura Alexandru Anastasiu.

In paralel cu activitatea artistică orchestrală, Alexandru Anastasiu are o bogată activitate solistică, susţinând numeroase recitaluri şi concerte, totul având drept scop preocuparea pentru promovarea vibrafonului – un instrument puţin cunoscut şi atribuirea unui binemeritat loc de instrument solist.


 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.