Bilete Posada Rock 2017 - 1-3 sep '17 - Stadionul Municipal

Posada Rock 2017

Stadionul Municipal, Câmpulung

1-3 septembrie '17

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Festivalul Posada Rock 2017 va avea loc in perioada 1-3 septembrie pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel.

Gus G. și trupa sa FIREWIND, în premieră în România, completează în mod epic lista headlinerilor la festivalul Posada Rock 2017!

După ce a fost chitaristul lui Ozzy Osbourne în ultimii 8 ani, Gus G. s-a întors la FIREWIND, trupa pe care a înfiinţat-o acum aproape două decenii şi pe care a transformat-o într-unul dintre cele mai solide produse de export ale industriei muzicale greceşti. Cu un heavy metal epic şi melodios, cântat în forţă şi pigmentat de solourile virtuoase ale lui Gus G., FIREWIND a depăşit graniţele continentului european, urcând pe scene din întreaga lume.

Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, FIREWIND promovează cel mai recent produs discografic, „Immortals”, primul album conceptual al trupei, concentrându-se pe istoria Greciei antice, mai precis pe bătăliile de la Termopile şi Salamis. Din punct de vedere muzical, trupa a profitat la maximum de cei patru ani scurşi de la precedentul album: „Piesele au fost scrise într-un ritm mult mai domol de data aceasta, aşa că am avut destul timp să compunem şi apoi să ne concentrăm pe a păstra doar ideile care erau cu adevărat solide”, spune Gus G. La asta se adaugă şi suflul proaspăt adus de noul solist Henning Basse, a cărui voce bogată, influenţată de rockul clasic, se potriveşte perfect cu spiritul trupei.

FIREWIND încheie lista headlinerilor la Posada Rock 2017, după DIRKSCHNEIDER, EVERGREY şi SOEN. În curând vom anunța şi formațiile româneşti care vor cânta în recital.

În premieră în România, supergrupul suedez SOEN aduce sonorități progresive pe scena festivalului Posada Rock 2017!

Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd.

„La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei.
Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.

Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, SOEN promovează cel mai recent produs discografic, „Lykaia”, despre care co-fondatorul şi vocalistul trupei, Joel Ekelöf, spune că a fost înregistrat folosind cât mai mult echipamente analog, pentru a obţine un sunet rotund, organic.

Componența actuală a supergrupului este: Joel Ekelöf (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Åhlund (clape) și Marcus Jidell (chitară).

SOEN este al treilea headliner anunţat la Posada Rock 2017, după DIRKSCHNEIDER şi EVERGREY. Surprizele vor continua însă, alte 6 formații urmând a fi anunțate în recital.

Udo DIRKSCHNEIDER urca pe scena festivalului Posada Rock 2017.

Numele lui reflectă succesul muzicii metal germane ca nimeni altul. Vocea sa inconfundabilă, care este sufletul atâtor hituri nemuritoare precum "Metal Heart", "Princess Of The Dawn" și "Balls to the Wall", se va auzi live pe scena Posada Rock 2017!

În cadrul turneului "Farewell to Accept", legendarul Udo DIRKSCHNEIDER a dat încă o dată totul și a scris o nouă poveste de succes: a urcat pe unele dintre cele mai mari scene din lunga sa carieră, mai mult de două treimi din spectacolele susținute în întreaga lume fiind sold-out.
Pe 2 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, veteranul rock-ului german va scrie finalul unui imens capitol din istoria muzicii în modul său unic: cântând hiturile care l-au consacrat începând cu anii ’80, alături de formația ACCEPT.

„Încă sunt cuprins de emoții și mă simt foarte bine cântând aceste melodii live”, a spus Udo DIRKSCHNEIDER. „Sunt parte din trecutul meu și, în cele din urmă, parte din vocea mea. Dar vine un moment în viață când trebuie să închizi un capitol. S-a vorbit atât de mult despre ACCEPT și au fost atâtea speculații. Voi face acum declarația mea muzicală finală și, pe durata concertului, voi oferi publicului șansa de a se bucura de aceste cântece, în interpretarea mea, pentru ultima dată.”

Udo va fi acompaniat și de această dată de muzicienii din trupa sa actuală U.D.O. împreună cu noul chitarist Bill Hudson (ex. Circle II Circle, Jon Oliva's Pain și TSO).

DIRKSCHNEIDER este primul headliner anunțat la Posada Rock 2017. În curând vom mai anunța încă doi headlineri plus alte 6 formații care vor cânta în recital.
Festivalul Posada Rock 2017 este organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, este proiect prioritar al Ministerului Culturii şi se va desfăşura în perioada 1-3 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

După un turneu american şi concerte la marile festivaluri europene ale verii, suedezii de la EVERGREY încep toamna la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017!

Sound-ul EVERGREY, un amestec bine dozat de dark, melodic şi progressive metal, este semnătura sonoră inconfundabilă a uneia dintre cele mai apreciate trupe suedeze ale momentului. Cu o carieră care se întinde peste două decenii şi cu zece albume de studio la activ, EVERGREY face parte din prima ligă a metalului european, fiind o prezenţă constantă în topurile de gen şi pe marile scene din întreaga lume.
Pe 1 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, EVERGREY promovează cel mai recent produs discografic, „The Storm Within”, despre care fondatorul şi liderul trupei, Tom Englund, spune că e „un album masiv”, cu o producţie de top, în care precizia instrumentală se împleteşte perfect cu momentele de feeling la care vocea unică a lui Tom contribuie decisiv.

Din recitalul de la Câmpulung nu vor lipsi, cu siguranţă, hiturile care, de la sfârşitul anilor ’90 şi până în prezent au făcut ca EVERGREY să fie un nume de neratat pentru fanii metalului de calitate.

EVERGREY este al doilea headliner anunţat la Posada Rock 2017, după DIRKSCHNEIDER, care, pe 2 septembrie, la Câmpulung Muscel, va cânta hiturile care l-au consacrat începând cu anii ’80, alături de formația ACCEPT. În curând vom mai anunța încă un headliner plus alte 6 formații care vor cânta în recital.

Două dintre cele mai iubite trupe româneşti ale momentului, KEMPES şi TAINE, se întorc anul acesta la Posada Rock!

Două nume mari ale rockului românesc, cu stiluri muzicale diferite, revin anul acesta la Câmpulung Muscel: KEMPES, care va concerta în recital pe 2 septembrie, și TAINE, care va urca pe scena Posada Rock pe 1 septembrie.
KEMPES este trupa formată în jurul lui Ovidiu „Ioncu” Kempes, vocea de aur a rockului românesc, cunoscut pentru cariera sa alături de Cargo şi Rezident EX. Prezența sa pe scena Posada Rock va fi o „Regăsire”, așa cum este intitulat cel mai recent material discografic, după ce publicul a cerut insistent revenirea sa la Câmpulung în urma recitalului energic susţinut în 2014. Ovidiu „Ioncu” Kempes va c\nta la Posada Rock 2017 alături de Bogdan Ştefan Buta (bass), Sebastian Nataş (tobe), Alex Vișan (chitară) și Iustin Petrescu (chitară).
TAINE are în spate o carieră de aproape 25 de ani, timp în care a crescut constant, devenind una dintre trupele fanion ale metalului progresiv autohton şi având o istorie strâns legată de Posada Rock (locul al treilea în 1994, marele premiu în 1997, recital în 2011). În componenţa Andy Ionescu (voce, chitară), Teo Pop (tobe), Alexei Nichiforof (bass) şi Petre Iftimie (chitară), TAINE va oferi la Câmpulung Muscel un show special, presărat cu multe surprize.

KEMPES şi TAINE sunt primele trupe româneşti care se alătură headlinerilor internaţionali DIRKSCHNEIDER, EVERGREY şi SOEN şi FIREWIND la Posada Rock 2017. În curând vom anunța şi alte formațiile autohtone care vor cânta în recital.
Mai multe informaţii găsiţi pe www.posadarock.com

Cu o intensă activitate de peste 20 ani, GOTHIC este una din primele trupe de metal dur din România, având peste 500 de concerte la activ, atât în țară, cât și în străinătate și fiind multipremiată la festivalurile autohtone. Aflată pentru a patra oară pe scena Posada Rock (prima prezență s-a înregistrat în anul 1996), GOTHIC va susține un recital pe 1 septembrie, prin care va promova cel mai recent album, „Demons”, lansat la începutul anului, dar trupa promite că nu vor lipsi nici piesele cu care s-a lansat în anii ’90 și care au devenit adevărate imnuri pentru fani.

INVADER au fost revelația ediției de anul trecut a Posada Rock, unde au convins atât publicul, cât și juriul, câștigând Marele Premiu. În ciuda tinereții membrilor, trupa are un stil și un sound închegat, care duce cu gândul spre death metalul melodic scandinav. Pe 2 septembrie, INVADER se întoarce la Câmpulung Muscel pentru a onora premiul de anul trecut cu un recital în forță.

Deși se feresc de etichete atunci când vine vorba despre genul muzical practicat, cei patru membri ai trupei ARASHAI își trag inspirația din stoner, nu metal și grunge, iar stilul rezultat are o personalitate sonoră puternică, marcat de riffuri de chitară memorabile, care pun publicul în mișcare. Pe 3 septembrie, ARASHAI va urca pe scena Posada Rock, unde va oferi un show plin de energie.

GOTHIC, INVADER și ARASHAI completează lista trupelor care vor susține recitaluri la Posada Rock 2017, alături de conaționalii KEMPES şi TAINE și de headlinerii internaţionali DIRKSCHNEIDER, EVERGREY, SOEN şi FIREWIND

Festivalul va rămâne și în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară, dar va oferi publicului și recitaluri cu formații importante ale acestui gen musical, din țară și străinătate.

Structura orientativă a zilelor de festival va fi următoarea:
- 1 septembrie: 5 formații în concurs și 3 formații în recital
- 2 septembrie: 5 formații în concurs și 3 formații în recital
- 3 septembrie: 4 formații în gala laureaților și 3 formații în recital
Regulamentul concursului va fi postat pe site-ul festivalului: www.posadarock.com.
Un spaţiu destinat campării va fi amenajat în imediata vecinătate a zonei care găzduieşte festivalul. Camparea va fi gratuită pentru deţinătorii de bilet sau abonament.

Biletele şi abonamentele au următoarele preţuri:
PRESALE 1 (până la 15 iulie): 20 lei / zi sau 50 lei abonamentul pe 3 zile
PRESALE 2 (15 iulie - 31 august): 30 lei / zi sau 70 lei abonamentul pe 3 zile
LA INTRARE (1 - 3 septembrie): 40 lei / zi sau 70 lei abonamentul pe 3 zile

Acestea pot fi procurate direct de pe site-ul festivalului: www.posadarock.com, în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.