Bilete Piazzolla Tango Night: special guest - Marthin Marcos & Iulia Merca - 2 iun, ora 19:00 - Sala Dalles

Piazzolla Tango Night: special guest - Marthin Marcos & Iulia Merca

Sala Dalles, București

duminică, 2 iunie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces general

Mai sunt doar 18 bilete disponibile

100 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra„ pe scenele Filarmonicilor din țară.

La cererea publicului revenim la Sala Dalles , de această dată în formulă completa de „Cluj Tango Orchestra„

Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical. Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice ,devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian.

„ Cluj Tango Orchestra „ este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango.

Veți putea asculta in aceasta seară cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului precum „ Libertango „, Oblivion sau Adios Nonino, dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg precum „ Suite Lumiere „ „ Soledad” sau „ Chiquilin de Bachin „ dar și unele dintre cele mai iubite tango uri argentiniene.

 

MARTHIN MARCOS ( invitat special) – Buenos Aires-Argentina

Marthin este un solist vocal născut și crescut în orașul tango-ului, Buenos Aires, unde a avut o copilărie și adolescență înconjurată de muzica de tango in familie. Tatăl lui este scriitor de tango, iar Marthin începe să cânte din tinerețe, mai ales repertoriul lui Carlos Gardel. Cu o prezență magnetică și cu o voce gravă ,piesele lui sunt cântate în limbajul „ Lunfardo” specific muzicii de tango.

Marthin concertează atât în Spania la Barcelona cât și în România alături de Cluj Tango Orchestra.

 

IULIA MERCA -mezzosopranǎ, solistǎ a Operei Naţionale Române din Cluj Napoca

Personalitate versatilǎ cu activitate artisticǎ în operǎ, operetǎ, musical şi caffe-concert, recitaluri camerale de muzicǎ şi poezie, interpretǎrile sale fiind apreciate pe mai multe meridiane: Japonia, India, Europa, Sua.

2003 – Marele Premiu la Concursul Internaţional de Canto „ Haricleea Darclee”

2009 – Finalistǎ a Concursului Internaţional de Operǎ Armel din Ungaria

2013 – Premiul pentru cea mai buna solistǎ în cadrul Festivalului Operelor Naţionale de la Iaşi.

 

CLUJ TANGO ORCHESTRA

CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana” , profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj Napoca.

 

IRINA INDREI – pian (Opera Maghiară Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – pianistul Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

 

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

Este singurul romăn care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre.

 

EMANUEL ELCEAN-contrabas

Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei. Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat ! A concertat alături de orchestra Academiei de Muzică în Asia, pe scenele din Europa sau in Statele Unite ale Americii.

Se alatură în această poveste de tango și dansatori profesioniști de tango argentinian care vor întregi tabloul serii prin dansul lor!

Avem bucuria sa-i avem alături pe CSONGOR KICSI & SILVIA SPĂTARU, instructori de tango argentinian și performeri de excepție, un cuplu de dans absolut electrizant.

Csongor Kicsi este cel mai tânăr campion european de tango argentinian, un instructor îndrăgit peste tot în Europa, care alături de partenera lui, vor aduce în fața dumneavoastră magia acestui dans.

 

Gazda acestui spectacol și totodată partenerul nostru este Centrul Metropolitan de Educație și Cultură o instituție de cultură cu tradiție și care nu mai are nevoie de pezentare.

Noi va invitam cu drag in povestea noastră de tango, să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr un mod cât mai autentic de către cei doi solisti !

Eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Argentina în România.

La acest spectacol avem bucuria și onoarea sa-l avem alături și pe Excelența Sa d-nul Carlos Alejandro Poffo- Ambasadorul Republicii Argentina în București.

Tango ul argentinian face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO.

 

Așadar, vă așteptăm cu drag in povestea noastră de tango!