Bilete O mie de motive - 25 sep '18, ora 19:00 - Opera Națională Română Timișoara

O mie de motive

Opera Națională Română Timișoara, Timisoara

marți, 25 septembrie '18, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Bătrânii care se țin de mână, bătaia cu perne, înghețata...

Florin Piersic Junior aduce la Timișoara una dintre cele mai sensibile piese din ultimii doi ani.

”O mie de cuvinte” se va juca pe șcena Teatrului Național Mihai Eminescu, marți, 25 septembrie, de la ora 19:00.

Un băiețel de șapte ani este în drum spre spital împreună cu tatăl său. Mama lui a încercat să-și facă singură rău. Nu mai vrea să trăiască nici pentru el, nici pentru soțul ei, pentru nimeni. Copilăria, adolescența și maturitatea rămân veșnic marcate de multiplele tentative de suicid ale mamei și de o depresie precum o prăpastie adâncă ce așteaptă să te cuprindă în negura întunericului. 

Duncan MacMillan scrie un text superb, un poem de iubire naiv și sensibil, o poveste cu un copil care începe să alcătuiască o listă cu toate lucrurile pentru care mama lui ar trebui să-și redescopere pofta și bucuria de a trăi. „Every Brilliant Thing” nu e o melodramă, nu e o piesă motivațională menită să-ți schimbe percepția asupra vieții la 180 de grade, dar este un excelent balans între tristețe și bucurie, speranță și deznădejde, umor și seriozitate, calități care se transferă și în spectacolul „O mie de motive”.

Doar că Horia Suru mai plusează o dată pe latura comică, în așa fel încât să simți gustul amărăciunii abia după ce totul a luat sfârșit, ca atunci când mănânci o înghețată cu aromă de migdale amare. Înghețata, primul motiv!

Fiecare spectator primește la începutul spectacolului un cartonaș pe care poate să scrie „Să ascuți creioanele”, „Vacanța de vară”, „Să te întorci acasă”, „Cafeaua”, „Marlon Brando”.

Motive simple, nu afirmații filosofice.

Bucurii care ți se întâmplă zilnic fără să știi; în fond asta e viața care trece pe lângă tine.

”… O mie de motive spune povestea unui om care în diferite etape ale vieții caută lucrurile frumoase din oameni și din tot ce-l înconjoară, ca să înțeleagă mai bine cine este și ce-i cu lumea asta!” (Horia Suru).

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.