Bilete Klausenburg Metal Gathering - 17 nov '17 - FORM SPACE

Klausenburg Metal Gathering

FORM SPACE, Cluj-Napoca

vineri, 17 noiembrie '17

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Klausenburg Metal Gathering este un proiect Nomad Events, care are ca scop aducerea pe scena metalului din Cluj Napoca atat formatii cu nume mari din Europa, cat si formatii care sunt inca la inceputuri, dar cu un sound deosebit. Prima editie aduce pe scena Primordial, Nox Vorago, Desecrate si Eufobia pe 17 Noiembrie in /FORM Space!
Klausenburg Metal Gathering este un proiect Nomad Events, materializat sub forma unui eveniment de lungă durată, care are ca scop aducerea pe scena metal-ului din Cluj-Napoca atât a unor formații cu nume mari din Europa, cât și a unor formații care sunt încă la începuturi, dar cu un sound deosebit.
 
Prima ediție a evenimentului va avea loc în data de 17 noiembrie 2017, în /Form Space, un loc pe care cu siguranţă majoritatea dintre voi îl cunoaşteţi de la marile evenimente ale Cluj-ului.
 
Line-up-ul se deschide cu Primordial, headlinerii serii, o trupă de pagan metal (autointitulat primordial metal), din Dublin, Irlanda. Fondată în 1987 ca trupă de cover-uri, Primordial a avut mai mulţi vocaliști, în decursul anilor de debut. În momentul în care A.A. Nemtheangas-a alăturat grupului, Primordial a înregistrat primul demo, în 1993, intitulat “Dark Romanticism“. Acesta a fost vândut în peste o mie de copii, iar Primordial s-a trezit în fruntea celui de-al doilea val al mişcării black metal. Cu un mix letal de doom şi death, împreună cu nişte elemente de muzică folk irlandeză tradiţională, trupa a lansat albumul de debut “Imrama“, via Cacophonuous Records, în 1995. Următoarele albume, “A Journey’s End” (1998), “Spirit the Earth Aflame” (2001), “Storm Before Calm” (2002) şi “The Gathering Wilderness” (2005), au adus influenţele celtice mult mai pregnant în muzica acestora. Lansat în 2007, “The Nameless Dead” a fost înregistrat doar cu echipament analogic, iar rezultatul a fost cel mai brut şi mai spontan sunet până atunci. Au urmat “Redemption at the Puritan’s Hand“, în 2011, mult lăudatul “Where Greater Men Have Fallen“, în 2014, şi albumul live “Gods to the Godless” în 2016.
 
A doua formatie anuntata este Eufobia, formatie death metal din Bulgaria, cu care ne-am mai vazut de cate ori pe scena din Cluj-Napoca. Eufobia a lansat pe 1 Noiembrie 2016 ultimul album cu nume omonim, iar de pe acesta piesele “Hater” şi “Liquid Of Creation” beneficiază de cate un videoclip. Cu peste 180 de apariţii live, Eufobia este un nume ce îşi face rapid loc printre consacraţii genului. Grupul bulgar de death metal a fost înfiinţat în anul 2003, are la activ 3 albume full length, un demo şi un single şi îi are în componenţă pe Stefan Abadjiev (chitară bass, voce) (Alley Sin, Проказа, Blagovest “Blago” Petrov (tobe, backing vocals) (Alley Sin, Coprostasis, Mizerere, Проказа, Past Redemption), Nikolay Bojakov (chitară, backing vocals) şi Ivan Gemijev (Alley Sin, ex-Past Redemption). De curând, trupa a lansat un nou videoclip, intitulat “Graveyard“.

A treia formatie anuntata este Desecrate, formatie de death metal din Italia, care vor veni pentru prima oara pe scena Cluj-ului. Înființat în 1995, Desecrate devine imediat protagonist în scena underground italiană. După înregistrarea primului CD promo, în 1998 italienii semnează primul contract, cu Mephisto Records, casă de discuri care va publica prima melodie promovată de trupă, “Moonshiny Tales (The Torment And Rapture)”. Acest prim single obține feedback-uri excelente, atât din partea publicului, cât și din partea criticilor, deschizând poarta pentru acest veritabil combo italian în a se expune în cât mai multe și mai bune cluburi de pe teritoriul întregii țări natale. În toată această ascendență pe toate planurile, activitatea trupei Desecrate se oprește în 2001 din cauza mai multor divergențe muzicale dintre componentii trupei. În 2010, trupa ia decizia de a se renaste, iar doi ani mai târziu, este lansat un nou album, “XIII The Moart“. 

 
Co-headlinerii serii vor fi suedezii de la Nox Vorago, formație de progressive / symphonic death metal înființată în anul 2006 în Gothenburg, care are la activ două albume full length, trei single-uri și un demo și care îi are în componență pe: Johannes“Uduun” Nyström (voce), Tommy Mattsson (chitară), Anders Lundvall (Thornium, ex-Descending, ex-Exsickator) (chitară), Gabriel Glänte (chitară bass), Magnus Andersson (clape) și Robert Isojärvi (Warheim, ex-Irrbloss, ex-Norrsköld).
 
Bilete:
Earlybird – 60 de lei – până în data de 20 Octombrie
Presale – 70 de lei – până în ziua evenimentului
La intrare, în limita biletelor disponibile, prețul va fi 80 de lei
 
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.
 
Veți avea posibilitatea să vă bucurați de merch original, prin sprijinul prietenilor de la MetalHead Merch, care vor fi în seara de 17 noiembrie 2017 alături de noi! 
Parteneri media: Rock FM, Din Intunerec, Emisiunea Supersound, Metalhead, iabilet.ro, Definite Rock, The Intermission