Bilete Hans Zimmer`s Music in Bucharest by La Chapelle Sauvage Orchestra - 10 nov, ora 16:30 - Ateneul Român

Hans Zimmer`s Music in Bucharest by La Chapelle Sauvage Orchestra

Ateneul Român, București

duminică, 10 noiembrie, ora 16:30 acces de la 15:30

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
VIP
629 lei
Categoria I
529 lei
Categoria II

Mai sunt doar 21 bilete disponibile

429 lei
Categoria III
329 lei
Stoc epuizat
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

O nouă zi, o nouă oportunitate cu totul deosebită de a pătrunde în atmosfera unică a muzicii marelui compozitor german, HANS ZIMMER, cu participarea extraordinară a orchestrei LA CHAPELLE SAUVAGE, sub bagheta dirijorului KAREL DE WILDE, pe data de 10 noiembrie la Ateneul Român din Bucureşti!

Asadar, alte două noi reprezentatii, la cererea publicului, evenimente care vor avea loc de la ora 16.30, cu acces public de la ora 15.30.

Zilele de 9 şi 10 noiembrie vor fi dedicate Ateneului Român, când ne vom întâlni cu HANS ZIMMER’S MUSIC IN BUCHAREST BY LA CHAPELLE SAUVAGE ORCHESTRA!

De asemenea, Oaspetele special al concertelor va fi consacrata violonistă. RUSANDA PANFILI, care a spart toate barierele cu talentul incontestabil şi fineţea interpretarilor sale, cântând pe cele mai mari scene ale lumii alături de marele compozitor german şi nu numai!

„Sunt nespus de bucuroasă să revin în România cu aceste concerte extraordinare, interpretând muzica lui Hans Zimmer! Nu cred ca există un compozitor de film mai versatil, care să reușească să atingă inimile publicului în acest fel. Vom interpreta cele mai îndrăgite coloane sonore, care, cu siguranță, vă vor oferi o experiență de neuitat”, a declarat solista violonistă şi Oaspetele special al evenimentului, Rusanda Panfili.

Bilete sunt disponibile la următoarele categorii de preţuri:

  • VIP - 629 lei

  • Categoria I - 529 lei

  • Categoria II – 429 lei

  • Categoria III – 329 lei

Astfel, sunetul absolut divin al coloanelor sonore de neuitat din filme premiate la Oscar, precum: Interstellar, Inception, Pirații din Caraibe, The King Lion, Gladiator va răsuna în minunata sală de concerte a Ateneului Român din Capitală vreme de 90 de minute (pentru fiecare concert), fără pauză!

Nouăzeci de minute de muzică oferite publicului de importanţi muzicieni din toate colţurile lumii, reuniţi pentru acest eveniment cu totul deosebit, devenind partenerul de vis al acestei călătoriii muzicale desăvârşite şi al emoţiilor intense!

LA CHAPELLE SAUVAGE, orchestră din Belgia, a luat naştere sub impulsul creator al dirijorului Karel De Wilde, fiind, la inceput, o inițiativă de mare succes formată din tineri muzicieni profesioniști! De câţiva ani vorbim despre aceeaşi formulă minunată, dar cu evenimente de mare succes la nivel internaţional.

Ceea ce i-a adus impreună este acea ambiție muzicală de neîmblânzit, de aici si denumirea conceptuală a orchestrei, combinată cu acea atitudine contemporană, critică, extrem de sensibilă și reflexivă. Pe lângă un vast repertoriu clasic, muzicienii orchestrei La Chapelle Sauvage se aventurează, cu multă plăcere si graţie, în diverse proiecte care abordează stiluri muzicale total diferite. 

Instrumentatia lor se modifică continuu în funcție de repertoriul ales pentru concerte şi este conținut de o mare varietate de muzică de cameră, precum și lucrări pentru orchestră simfonică și colaborează în mod regulat cu soliști şi coruri internaționale. Întotdeauna în căutarea unei performanțe creative, extraordinare și responsabile, La Chapelle Sauvage pune pe tavă, spre deliciul audienţei, toate cunoștințele dobândite de-alungul anilor și tehnicile cele mai noi si sofisticate!

 

DESPRE HANS ZIMMER

Compozitorul de origine germană, Hans Zimmer este recunoscut ca unul dintre cele mai inovatoare talente muzicale de la Hollywood.  Puţin ştiu ca acesta a apărut în videoclipul single-ului „Video Killed the Radio Star”, semnat de The Buggles, piesă care a devenit un hit mondial și a propulsat noua eră a divertismentului global, fiind primul videoclip muzical difuzat la MTV (1 august 1981).

A câștigat două premii Oscar și patru Grammy și a fost nominalizat la trei premii Emmy și un Tony.  Zimmer a fost, de asemenea, inclus pe lista Top 100  genii in viaţă, un clasament publicat de The Daily Telegraph în anul 2007.

Lucrările sale se remarcă prin integrarea sunetelor muzicii electronice cu aranjamente orchestrale tradiționale. De la începutul anilor 80, Zimmer a compus muzică pentru peste 150 de filme. A câștigat două premii Oscar pentru Cea mai bună muzică originală pentru The Lion King (1994) şi Dune (2021). 

Printre lucrările sale excepţionale se numără: Gladiator, The Last Samurai, seria Pirații din Caraibe, trilogia The Dark Knight, Inception, Man of Steel, Interstellar, Dunkirk și No Time to Die.

Zimmer și-a petrecut prima parte a carierei în Regatul Unit înainte de a se muta în Statele Unite. Este directorul diviziei de muzică de film al studiourilor DreamWorks Pictures și DreamWorks Animation și lucrează cu alți compozitori prin compania pe care a fondat-o, Remote Control Productions, cunoscută anterior ca Media Ventures. 

Studioul său din Santa Monica, California, are o gamă largă de echipamente informatice, permițând crearea rapidă a versiunilor demo ale partiturii de film.

Zimmer a colaborat la mai multe proiecte cu regizori, precum: Christopher Nolan, Ridley Scott, Ron Howard, Gore Verbinski, Michael Bay, Guy Ritchie și Denis Villeneuve.

Hans Florian Zimmer s-a născut în Frankfurt am Main, Germania, fiul lui Brigitte (Weil) și al lui Hans Joachim Zimmer. A intrat în lumea muzicii de film la Londra în timpul unei lungi colaborări cu renumitul compozitor și mentor Stanley Myers, care a inclus filmul My Beautiful Laundrette (1985). 

După aceasta, Zimmer a început să lucreze la mai multe proiecte solo de succes, inclusiv aclamatul “A World Apart” iar în acești ani Zimmer a fost un adevarat pionier în combinărea tehnologiilor muzicale vechi cu cele noi. Astăzi, aceast fapt i-a câștigat reputația de a fi Părintele integrării lumii muzicale electronice cu aranjamentele orchestrale tradiționale.

Un moment de maximă importanţă  în cariera lui Zimmer a venit în 1988, când i s-a cerut să compună muzica filmului “Rain Man” pentru regizorul Barry Levinson. Filmul a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film al anului și i-a adus lui Zimmer prima nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună muzică originală. 

Anul următor, Zimmer a compus partitura pentru un alt laureat al Oscarului pentru Cel mai bun film, “Driving Miss Daisy” (1989) cu Jessica Tandy și Morgan Freeman.

Zimmer și-a consolidat poziția de talent preeminent cu coloanal sonoră pentru The Lion King (1994). Coloana sonoră s-a vândut în peste 15 milioane de copii până în prezent și i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună muzică originală, un Glob de Aur, un premiu pentru muzică americană, un Tony și două premii Grammy. 

Alte coloane sonore impresionante ale compozitorului includ: Pearl Harbor (2001), The Ring (2002), patru filme regizate de Ridley Scott; Matchstick Men (2003), Hannibal (2001), Black Hawk Down (2001) și Thelma & Louise (1991), Penny Marshall's Riding in Cars with Boys (2001) și A League of Their Own (1992), Tony Scott's True Romantism (1993), Tears of the Sun (2003), Ron Howard's Backdraft (1991), Days of Thunder (1990), Smilla's Sense of Snow (1997) și animația Spirit: Stallion of the Cimarron (2002) pentru care, de asemenea, a co-scris patru dintre melodii, printre care şi “Here I Am”, alături de Bryan Adams.

Printre onorurile și premiile suplimentare ale lui Zimmer se numără prestigiosul premiu pentru Întreaga carieră muzicală, oferit de National Board of Review, și premiul Frederick Loewe în 2003 la Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs. De asemenea, a primit premiul ASCAP Henry Mancini Award pentru Realizările sale muzicale! Hans Zimmer și soția sa locuiesc în Los Angeles și este tatăl a patru copii.