Bilete Grigore Lese si Dor Transilvan - 3 oct '20, ora 16:00 - Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”

Grigore Lese si Dor Transilvan

Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”, Cluj-Napoca

sâmbătă, 3 octombrie '20, ora 16:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Fundatia culturala Etnostar in parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizeaza sambata, 3 octombrie 2020, de la ora 16, spectacolul folcloric “Grigore Lese si Dor Transilvan” cu ocazia aniversarii a 25 de ani de activitate artistica a ansamblului folcloric Dor Transilvan al Companiei de Transport Public din Cluj Napoca, in calitate de mesager cultural al Clujului in festivaluri internationale.

Timp de 25 de ani, ansamblul folcloric Dor Transilvan a reprezentat Clujul si Romania in peste 80 de festivaluri internationale, pe trei continente: Europa, America si Asia.

Inceputa in 1995 prin participarea la festivalul concurs-international de la Middlesbrough, Anglia, activitatea de reprezentare culturala a Clujului a consemnat de-a lungul anilor citeva momente deosebit de importante.

Primarul orasului Middlesbrough multumea ansamblului pentru participarea la festival cu cuvintele:

“Nu pot decit sa va admir pe toti pentru felul cum ati dansat si pentru impactul pe care l-ati avut asupra locuitorilor orasului Middlesbourgh. As vrea sa fi putut lua mai mult material filmat cu grupul vostru si poate intr-o zi o sa fie posibil sa vizitez Romania. Pare un loc fermecator, judecind dupa felul cum ati dansat, dupa dansurile si muzica cantata de orchestra, care au fost fantastice! Multumesc pentru tot ce ati facut si stiu ca locuitorii din Middlesbrough va doresc de asemenea numai bine si succes in continuare”. Judith James, primar Middlesbrough

Obtinerea trofeului “Oscar pentru folclor” la festivalul international din Gorizia, 1999, a reprezentat pentru ansamblul Dor Transilvan o noua confirmare a
statutului de mesager cultural al folclorului romanesc.

Anul 2017 a fost anul reprezentarii Clujului la manifestarile culturale organizate in doua orase infratite cu Municipiul Cluj Napoca: Rockford, Ilinois, SUA si Suwon, Corea de Sud. A fost anul in care ansamblul Dor Transilvan a reusit performanta de a reprezenta Clujul pe trei continente: Europa, America si Asia.

Cea mai importanta reprezentare a Clujului si Romaniei in festivaluri internationale a avut loc in 2018, anul Centenarului Marii Uniri, cind  ansamblul a participat la festivalul international de la Shanghai, fiind urmarit pe postul national de televiziune de peste 200 milioane de telespectatori.

Colaborarea cu Grigore Lese la realizarea acestui spectacol aniversar se datoreaza valorii acestui artist, acuratetii si autenticitatii repertoriului sau. Un model de valorificare scenica a folclorului romanesc pe care il urmeaza si ansamblul Dor Transilvan.

Pentru a proteja publicul iubitor de folclor in aceasta perioada de pandemie, spectacolul aniversar al ansamblului Dor Transilvan se va desfasura in aer liber, in parcul Etnografic Romulus Vuia, respectind masurile de distantare sociala, cu un numar maxim de 400 de spectatori.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.