Bilete Festivalul Ceau, Cinema! ediția a 7-a - Timisoara

Festivalul Ceau, Cinema! ediția a 7-a

Timisoara, Timisoara

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Adaptat la noua situaţie sanitară, Ceau, Cinema! 2020 va avea loc între 16 şi 19 iulie, într-o ediţie limitată, exclusiv în aer liber, la Grădina de Vară „Capitol” şi în fostul cinematograf Arta, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.

Măsuri de protecție:

- Pentru a evita aglomerația la intrarea în spațiul de proiecție vă rugăm să veniți cu minim 30 minute înainte de eveniment.
- Nu uitați să purtați masca de protecție pe tot parcursul evenimentului.
- Păstrați distanța de 1.5m de celelalte persoane.
- La intrarea în spațiul de proiecție se va măsura temperatura fiecărui participant, iar cei cu temperatură de 37.3 grade sau mai mult nu vor putea intra în incintă.

 Vă rugăm respectați indicațiile voluntarilor atât în ceea ce privește accesul în spațiu și ocuparea locurilor, cât și ieșirea la finalul proiecției.
Mulțumim pentru înțelegere!

 

Nu era încă gata ediția Șase! și noi ne hotărâsem că 2020 trebuie să fie anul comediei. Știți cine râde de planuri... Pregătirile cuprindeau (ca de obicei) o selecție proaspătă, maeștri ai genului invitați, Filme Bănățene, cu accent pe comedii-cult și mockumentare. Pe scurt, o ediție de tot râsul. Câteva ordonanțe militare și cinci scenarii mai târziu, a devenit o ediție râsu'-plânsu'. Vremurile par întunecate. Însă, știți cum se spune: când e întuneric, e momentul perfect să dai drumul la film.

 

Așa că facem o ediție limitată, redusă la esența festivalului: filme în aer liber, oameni împreună în fața marelui ecran demonstrând că viața bate covidu'. Ceau, Cinema! 2020 nu va fi experiența intensă cu care v-am obişnuit, dar încearcă să ofere câteva raze de speranțe din proiector.

 

Păstrăm perioada anunțată încă de anul trecut: 16-19 iulie. Nu putem păstra din păcate lubenița la pahar și nici proiecțiile în cinematograful sătesc de la Gottlob. Păstrăm distanța, dar menţinem în același timp și apropierea față de ecran și de cinemaul european.

 

Din cauza restricțiilor în vigoare, proiecțiile vor fi doar în aer liber. Prin urmare, suntem complet la mâna destinului (meteo). Dacă am învățat ceva în această perioadă, e că trebuie să jucăm mâna pe care o primim. Apropo de noroc, posterul "ȘapteȘapteȘapte" este desenat de artista Amandine Bănescu mult înainte de pandemie. Sloganul pare încă potrivit: "C'est pas fini la comedie".

 

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

 Ceau, Cinema! şi Institutul Francez, care organizează de peste un deceniu Zilele Filmului de Umor, îşi unesc forţele în acest an pentru a aduce comedia franceză de calitate la Timişoara.

Parteneri ai Ceau, Cinema!: Institutul Francez din Timișoara, Consiliul Județean Timiș (CJT), Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Vitas România, Conceptual Lab by Theo Nissim, Asociaţia Culturală Contrasens, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Institutul Balassi – Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti, Filarmonica Banatul, Event Station, Groupama Asigurări, La Două Bufniţe, Claudia Roşu, Institutul Polonez din Bucureşti, Orange România