Bilete Despre Autism si Empatie cu Oana Pellea - 25 oct '20, ora 18:00 - Online

Despre Autism si Empatie cu Oana Pellea

Online, Romania

duminică, 25 octombrie '20, ora 18:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Fundatiile FOR Children si Copiii de Cristal, impreuna cu actrita Oana Pellea isi unesc fortele pentru a creste nivelul de constientizare in legatura cu ASD (Autism Spectrum Disorder) prin campania #ȘiDacăAiFiEu!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii... Va prezentam un eveniment virtual realizat in colaborare cu actrita Oana Pellea si fundatiile FOR Children si Copiii de Cristal. In aceasta sesiune live vom explora ce inseamna comunicarea in viata de zi cu zi a persoanelor cu tulburari din spectrul autist. Aceasta este o invitatie sa ramanem deschisi, fara prejudecăți, sa descoperim lucrurile/ trairile/ emotiile pe care le avem in comun. E un exercitiu de empatie si o provocare de a iesi din zona noastra de comfort. Evenimentul acesta este un efort comun cu scopul de a creste nivelul de constientizare in legatura cu problemele persoanelor din spectrul autismului si in acelasi timp e o campanie de strangere de fonduri pentru cladirea PRIMULUI centru rezidential pentru tineri adulti in Prejmer, Brasov
 

Autismul este o tulburare complexă de origine neurobiologică ce afectează abilitățile de comunicare și relaționare ale persoanei cu cei din jur, modul în care aceasta percepe și înțelege lumea. Autismul afecteaza aproximativ 1 dintre 68 de copii inscrisi in sistemul scolar la nivel global. Datorita similitudinilor dintre afectiunile Asperges si Austism, in 2021 cercetatori din domeniul psihologiei infantile au introdus termenul de Tulburari din Spectrul Autismului (Autism Spectrum Disorder- ASD) – ceea ce include diagnosticul de Asperger si autism. Exista 2 caracterisitici commune de diagnosticare:

      1. Dificultăți în comunicare și relationare socială

  1.   Comportamente rigide și repetitive

In Romania in 2017 mai mult de 30.000 de copii au fost diagnosticati cu ASD. Acest numar nu include un numar larg de persoane care nu sunt inca diagnosticate, majoritatea locuind in mediul rural.

Care sunt cele mai mari provocari?

•           Lipsa educatiei in jurului tulburarilor din spectrul autismului

•           Marginalizarea si discriminarea persoanelor cu ASD

•           Nevoie de mari numarul de centre de terapie si personal calificat

•           Nevoia de a crea mai multe spatii in care se pot construi case/ centre pentru adultii care sufera de tulburari din spectrul autismului severe

Noi am dori sa cream o campanie pentru a spori nivelul de constientizare asupra ASD in Romania si sa crestem nivelul de incluziune in societate a persoanelor care sufera de ASD.

Obiectivul nostrum este sa oferim access la educatie specializata, integrare sociala si opportunitatea de a duce o viata independenta. Campania de constintizare are ca scop strangerea de fonduri pentru PRIMUL centru residential, pentru persoanele care sufera de o forma severa de ASD, din Romania.

Colaborarea cu Oana Pellea consta in a da o voce copiilor si tinerilor adulti care sunt in spectrul autismului. Ca un prim pas, Oana a vizitat grupul de tineri adulti si s-a intalnit cu personalul si cu fondatoarea (Gabriela Plopeanu) centrului Copiii de Cristal din Brasov.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco,  Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.