Bilete Concert Phoenix „Sinteza – Rapsodia” - 24 mai '19, ora 19:00 - Casa de Cultura Mangalia

Concert Phoenix „Sinteza – Rapsodia”

Casa de Cultura Mangalia, Mangalia

vineri, 24 mai '19, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Mangalia pe 21 aprilie

Dupa anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozitiunii, Phoenix se întoarce în fata publicului cu un proiect inedit: o sinteza între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” si Rapsodia 1, emblematica pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ea ramâne revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el însusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor.

Ca în orice proiect initiat, starea de a fi a pasarii Phoenix este si aici cea de daruire, si într-o continua lupta cu diferitele cortine ale fiintei, ea regândeste mereu constructia actului artistic. Astfel, îsi propune raspunsul printr-o sinteza între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzica arhaica, cu trimiteri profunde, dar traita prin forta instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înalta tinuta culturala însa fara pretentii exclusiviste, „Sinteza” îsi propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toata-i mirifica metaforie, prin viziune si profesionalism, un concert în care acordurile rock si ethno-rock care au transformat formatia Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre radacini culturale astazi lipsite de atentie.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.