Bilete Sibiu: Concert Luiza Zan & Jazzpar Trio - 15 feb '20, ora 19:00 - Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia

Sibiu: Concert Luiza Zan & Jazzpar Trio

Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Sibiu

sâmbătă, 15 februarie '20, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

În foaierul Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.
Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de Jazzpar Trio din care fac parte: Gáspár Csaba - vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii își propun să revalorifice sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.
Despre Luiza Zan
 
Luiza Zan este o voce de excepție a jazz-ului românesc. Susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta pe sine, transformând oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfâșurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt în România sau pe alte scene internaționale. A colaborat cu numeroase nume ale jazz-ului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. A scris muzică pentru sine, pentru film și teatru, în prezent visând să cânte jazz cu orchestre simfonice. S-a retras din viața agitată a orașelor, dedicându-se studiului, compoziției, familiei. Iar momentele când Luiza Zan revine pe o scenă sunt stări de grație dăruite cu generozitatea harului său. „Cel mai mult mă bucură efectul vindecător pe care muzica îl are asupra oamenilor”, a declarat artista într-un interviu recent pentru 4arte.ro
 
Despre  Jazzpar Trio
 
Trupa aduce pe scena muzicală sound-ul și farmecul anilor 30 din Parisul lui Django Reinhardt. Membru al clanului Manouche, Reinhardt s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a adăugat
elemente de originalitate, dând astfel naștere unui nou stil muzical complex: gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz. Poiectul Jazzpar este concretizarea unui vis comun pe care cei trei fondatori ai trupei l-au nutrit vreme de câțiva ani. Fiecare dintre ei deține un bagaj consistent de experiențe pe scena muzicală, abordând diferite genuri, de la rock până la flamenco, jazz, funk și chiar muzică electronică. În anul 2017, după o lungă așteptare, a sosit momentul ca visul unei trupe de gipsy jazz să prindă viață. Astăzi, în repertoriul trupei se regăsesc piese cunoscute precum: Minor Swing, Django's Tigre, Softly, Bossa Dorado, La vie en rose și altele altele asemenea, abordate într-o manieră care îmbină soundul consacrat cu elemente marca Jazzpar trio.
 
Membrii trupei:
Gáspár Csaba - vioară, vocal
Întreaga viață a lui Csaba s-a desfășurat în lumea muzicii. A început să studieze vioara încă din copilărie, la liceul Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe și în prezent este absolvent al facultății de Muzică
Transilvania din Brașov, având dublă specializare, în pedagogie și interpretare muzicală. Deși o mare parte din repertoriul său a constat în piese de muzică clasică, Csaba este atras în egală măsură de folclor, jazz și muzică improvizată. În prezent este membru în mai multe trupe muzicale, atât ca instrumentist cât și ca solist vocal. Cel mai nou proiect al său este Jazzpar trio.
 
Gáspár Álmos - chitară
Álmos a experimentat mai multe instrumente muzicale până să descopere chitara. A cântat la blockflote, după care a urmat cursuri de clarinet la Liceul de Muzica Plugor Sandor din Sfântu Gheorghe. Adevărata sa pasiune însă avea să fie chitara, la care visa să cânte încă din vremea în care mima solo-uri pe o rachetă de tenis. Prin urmare, s-a înscris la liceul de muzică Sigismund Toduță din Cluj, unde a studiat pe o chitară adevărată, de data aceasta. Și-a continuat studiile de chitară clasică la facultatea de Muzică Transilvania din Brașov, după care a urmat cursuri de flamenco sub îndrumarea profesorilor din Spania. În permanență dornic de a aborda și aprofunda tehnici interpretative noi, Álmos a participat la numeroase workshopuri de jazz și muzică improvizată și a cântat in mai multe formații de pop, rock, jazz, flamenco, muzică latino. Începând cu anul 2017, Álmos a început să cânte gipsy jazz, iar astăzi această muzică face parte organică din viața lui.
 
Vitályos Lehel - contrabas
Lehel a studiat la început chitara, apoi și-a îndreptat interesul către chitara bas, căreia i-a dedicat peste 20 de ani de studiu. În anul 2010 a început să descopere lumea contrabasului și mărturisește că de atunci nu s-a mai putut despărți de acest instrument. În prezent cântă la ambele instrumente, alternându-le în funcție de proiectele în care este implicat .Asemeni colegilor lui, Lehel a abordat o paletă largă de stiluri muzicale și are un repertoriu foarte diversificat. A participat la cursuri de jazz și muzică improvizată și a cântat în mai multe formații de jazz, rock, muzică populară și muzică electronică. După cum spune el, cei mai buni profesori ai lui erau și sunt colegii lui, cu care cântă.

 

 

Biletele sunt disponibile în reteaua iaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.