Bilete Complexul Muzeal Arad - Complexul Muzeal Arad

Complexul Muzeal Arad

Complexul Muzeal Arad, Arad

Cumpără bilete

Nr. bilete
Acces adult / Pinacoteca
Acces pensionar / Pinacoteca
Acces prescolar / elev / student / Pinacoteca
Acces adult

CU EXCEPȚIA PINACOTECII

Acces pensionar

CU EXCEPȚIA PINACOTECII

Acces prescolar / elev / student

CU EXCEPȚIA PINACOTECII

Grupuri organizate de preşcolari, elevi, studenţi

Grupuri organizate de preşcolari, elevi, studenţi, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad şi unităţile de învăţământ respective - 1 leu/persoană

Bilet unic vizitare - Adulti - Toate expozitiile Complexului Muzeal Arad
Bilet unic vizitare - Pensionari - Toate expozitiile Complexului Muzeal Arad
Bilet unic vizitare - Preșcolari, elevi și studenți - Toate expozitiile Complexului Muzeal Arad
Abonament an 2024 - Părinți și copii
Abonament an 2024 - Bunici și nepoți
Taxă audio ghidaj
Taxă ghidaj general, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane
Taxă ghidaj special/tematic, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

Muzeul din Arad este deschis publicului de 130 de ani, iar la ora actuală Complexul Muzeal Arad deține în colecțiile sale peste 137 000 bunuri culturale de patrimoniu național și european, expuse în 10 muzee din municipiul și județul Arad. Domeniile variate în care excelează colecțiile muzeale arădene sunt cele cunoscute deja publicului ce i-a trecut pragul, respectiv colecțiile de arheologie, istorie, artă, științele naturii, etnografie, teatru, memorialistică și documente istorice, unde se remarcă valori de tezaur, clasate în patrimoniul național.

ORAR DE VIZITARE
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00
Ultima intrare: 16.30
Pinacoteca
Muzeul de Istorie
Muzeul de Științe ale Naturii Arad
Muzeul de Artă Arad
Sala Clio Arad
Muzeul Orașului Lipova

Miercuri - Duminică: 09.00 – 17.00
Ultima intrare: 16.30
Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția Șiria

Muzeul arădean s-a constituit la inițiativa Asociației ”Kölcsey” din Arad și a fost deschis publicului la etajul II al teatrului, în martie 1893, ca “Muzeul Relicviilor Revoluţiei de la 1848 – 1849”. Două decenii mai târziu muzeul a fost mutat în Palatul Cultural (1913), alături de filarmonica și biblioteca orașului. Aici au fost amenajate săli de expunere pentru colecția de relicve și colecțiile de arheologie și istorie, precum și o galerie de artă europeană.

 

În perioada interbelică s-au deschis o expoziție de etnografie și camerele memoriale dedicate oamenilor politici arădeni Ștefan Cicio-Pop și Vasile Goldiș (1934).

După preluarea puterii de către comuniști, colecțiile și expozițiile au fost reorganizate în spiritul noii ideologii. În intervalul 1958-1988 au fost amenajate secții ale muzeului în județ: Lipova (Muzeul Orășenesc – 1958), Șiria (Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția – 1960), Săvârșin (Muzeul de Artă și Etnografie – 1988) și Miniș (Muzeul Viei și Vinului – 1988). În anii ”70, după o reamenajare radicală, expoziția permanentă din cadrul Palatului Cultural a fost redeschisă în 1979, în schimb Galeria de artă a fost mutată într-un nou sediu, fiind vernisată abia în 1984.

În urma schimbărilor politice din decembrie 1989, expozițiile permanente au fost eliberate de balastul ideologic. În 1992 se deschidea secția de științe ale naturii. Galeria de artă (Muzeul de artă), remodelată în întregime, a fost vernisată în anul 1998 și ulterior reorganizată în 2013. În anul 2004 s-a constituit colecția Revoluția din 1989, prezentată publicului în expoziția ”Arad – Decembrie 1989”. Din anul 2008, în urma unei generoase donații, muzeul a devenit proprietarul Casei memoriale și colecției de artă Eugen și Eugenia Popa din Săvârșin.

Din anul 2010, după un lung proces de conservare şi cercetare, Colecţia de Relicve a fost prezentată publicului din Ungaria și România, iar în 2015 era deschisă expoziţia ”Tezaur 1848-1849” cu cele mai valoroase obiecte de patrimoniu ale colecţiei, în jurul cărora s-a constituit muzeul arădean.

În anul 2020, un an extrem de dificil pentru cultură, muzeul a inițiat şi dus la bun sfârşit un proiect muzeal ambițios pentru Arad: redeschiderea Muzeului de Ştiințe ale Naturii al Complexului Muzeal Arad după un nou concept expozițional deosebit de atractiv pentru publicul tânăr.

Pinacoteca muzeului deschisă inițial în anul 1913 în Palatul Cultural cu o colecție de artă din secolele XIX-XX de valoare europeană, unde se remarcă, prin dimensiunea sa impresionantă de 52mp, tripticul ”Înmormântarea lui Christos” al pictorului maghiar Feszty Árpád, a fost redeschisă publicului după jumătate de secol, în primăvara anului 2022, în vechiul spațiu, complet restaurat și modernizat.

ACCES GRATUIT:

-Veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război;

-Persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare;

-Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural; 

-Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii;  

-Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală - pe bază de documente justificative; 

-Persoane care lucrează în rețeaua muzeală - pe bază de legitimație; 

 

Vizită la cerere la numarul afisat pe bilet
Casa Memorială și Colecția de artă Eugen Popa și Eugenia Hagiu Săvârșin
Muzeul Memorial Adam Müller-Guttenbrunn Zăbrani
Muzeul Viei și Vinului Minș / Ghioroc