Bilete Cluj Napoca: Spectacol De Tango Argentinian - 11 dec '22, ora 18:00 - Cinema Dacia

Cluj Napoca: Spectacol De Tango Argentinian

Cinema Dacia , Cluj-Napoca

duminică, 11 decembrie '22, ora 18:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Cu ocazia zilei mondiale a tango-ului argentinian , „ Cluj Tango Orchestra „ alături de școlile de tango din Cluj-Napoca , Târgu-Mureș si Deva , va invita la un regal de muzica și dans dedicat fenomenului universal denumit TANGO.

„ Cluj Tango Orchestra „ este prima orchestra de tango argentinian din Transilvania compusa din muzicieni romani profesioniști membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau al Operei Naționale din Cluj Napoca. Cu o experienta scenica bogata pe scenele Filarmonicilor din tara și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate aceștia aduc în fata publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian.
Componenta orchestrei este următoarea:
Claudiu Hontilă- vioara ( Filarmonica de stat Transilvania, conducătorul muzical al orchestrei)
Elena Ghemeș- violoncel ( Opera Națională Cluj Napoca)
Victoria Cormoș – voce ( Filarmonica de stat Transilvania
Irina Indrei – pian ( Colegiul de Muzica Sigismund Toduța din Cluj Napoca)
Sorin Robert- bandoneon

Invitat special:
Marthin Marcos – voce ( Buenos Aires- Argentina)

Marthin Marcos s-a născut la Buenos Aires într-o familie care în Argentina se numește „porteña” (cultură unică: tango și sporturi ecvestre).
De mic, tangoul a făcut parte din viața sa ca muzică și tradiție de familie. Primii lui pasi cu muzica au inceput cand avea 5 ani cu repertoriul lui Carlos Gardel (care îl asculta mereu la radio la casa bunicii sale)
În adolescență, în paralel cu a face parte din grupul de blues și rock, a început să aibă concerte profesionale în locuri numite „milonga” (unde se dansează tangoul argentinian)
După ani de zile, a revenit la tango cu toată energia sa ,în Europa, amintindu-și cuvintele tatălui său care spunea „tangoul poate fi înțeles când ai ajuns la un nivel matur al vieții tale”!
Pentru el Tango-ul este mama, tatăl, bunicii lui, masa care a fost mutată pentru a face loc dansului la petrecerile aniversare, , este ca și cum ar respira.

Dansează:
Instructorii și elevii școlilor de tango :
Compania de Tango Cluj,Tango Cluj Studio,Tango Otros Aires Deva, Impro Tango Studio Mureș, alaturi de cate veți avea ocazia sa faceți parte dintr-o poveste de tango izvorâtă din Istoria zbuciumata a vechiului Buenos Aires.
Veți regăsi în repertoriu lucrări din perioada de aur a tango-ului argentinian, anii 1930-1940, pana la marele Astor Piazzolla, cel care a revoluționat muzica de tango.
O poveste de tango în care va invitam sa va alăturați si dumneavoastră!

Spectacolul se desfășoară sub patronajul Ambasadei Republicii Argentina în București.
Partener – Primaria Municipiului Cluj Napoca, Centrul de Cultura Urbana „ Dacia „, Centrul de Cultura Urbana „ Casino „.


Va așteptăm cu drag !