Bilete Cluj-Napoca: Space In The City - TETAROM 1

Cluj-Napoca: Space In The City

TETAROM 1, Cluj-Napoca

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Selectarea intervarlului orar se poate face în al patrulea pas al procesului de cumpărare, după introducerea datelor personale!

Diferența între biletele STANDARD și cele FLEXI este:

STANDARD = SE INTRĂ ÎNTR-UN ANUMIT INTERVAL DE TIMP SELECTAT DE VIZITATOR LA ACHIZIȚIONAREA BILETULUI ON-LINE.

FLEXI = NU ESTE NEVOIE SĂ SPECIFICAȚI INTERVAL DE TIMP.

Vă recomandăm să cumpărați jetoanele la fața locului.

------------------------------------------------------

O călătorie interactivă unică prin istoria explorării spațiului

Acum mai bine de 50 de ani, primii oameni pășeau pe Lună. Un moment unic în istorie, care a unit întreaga omenire, a marcat un avans nemaiîntâlnit în domeniul tehnologiei. Jumătate de secol mai târziu, tehnologia cunoaște avansuri fără precedent în concurența acerbă a spațiului.

PROEXPO și Showtime Productions în parteneriat cu Parcul Industrial Tetarom 1 prezintă pentru prima data în Cluj-Napoca, Space In The City – o experiență unică ce promite o călătorie interactivă prin istoria explorării spațiului.

Drumul vizitatorilor începe de la o simplă poveste – romanul ce a descris prima capsula destinată călătoriilor omului în spațiu – o poveste celebră care a inspirat atât tinerii care îi răsfoiau paginile în căutarea aventurilor, cât și pionierii tehnologiei moderne. Vizitatorii sunt apoi invitați să descopere pas cu pas cele mai importante etape din istoria călătoriilor în spațiu și să petreacă momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a faimoasei International Space Station, pentru a se aventura apoi în programul de antrenament al astronauților.

Experiența, ce se adresează vizitatorilor de toate vârstele, vă invită să vă testați abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle – racheta concepută pentru călătoriile în spațiu și întoarcerea pe Pământ care numără până în prezent 135 de zboruri în spațiu.

„Fascinația omenirii pentru spațiu a alimentat interesul și tehnologia în explorarea celor mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar. Istoria este plină de momente care au ținut omenirea cu sufletul la gură în clipe care, precum niște piese de puzzle, au alcătuit drumul și progresul călătoriilor în spațiu, dar și bazele aspirațiilor spre noi orizonturi. Pentru mine este o onoare să pot aduce experiența Space In The City in Târgu Mureș, un oraș de care mă simt foarte apropiat, fiind atât de aproape de locul copilăriei mele.”, declară organizatorul.

 

Space In The City este formată din 2 secțiuni – expoziția care cuprinde exponate unice, printre care un exemplar de pe Lună care poate fi atins de către vizitatori și zona de antrenament pentru astronauți – cu 6 tipuri de simulatoare printre care, pentru prima dată în România, simulatorul care permite vizitatorilor să testeze senzația unică de a păși pe Marte.

Trăiește cea mai mare aventură spațială a vieții tale!

Iată câteva dintre experiențele pe care le poți trăi în cadrul Space In The City:

De la poveste la realitate

Știai că primul model de rachetă a fost descris în anul 1865? Descoperă macheta la scară 1:1 și află despre primii pași ai călătoriei în spațiu.

La Space In The City poți atinge luna

Ai ocazia de a atinge Luna! Cu adevărat! Găzduim unul dintre puținele exponate de acest fel din lume!

Călătorește în spațiu

Cea mai realistă experiență de Virtual Reality te așteaptă doar în cadrul Space In The City. Mai mult decât atât, tu alegi dacă îți dorești să vizitezi Luna, Marte sau poate doar să trăiești experiența de a călători într-o rachetă.

Fii primul care ajunge pe Marte

Pentru cel mai nou program spațial – călătoria pe Marte – astronauții s-au antrenat continuu într-un simulator care imită mersul pe Marte. Acum ai și tu ocazia de a îl testa într-un mediu controlat.

F-18

Fără îndoială cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare, modelul F-18 este pilotat doar de către profesionișți antrenați special pentru aceste misiuni. La Space In The City ai ocazia să fii unul dintre ei!

Nivelul avansat

Orice călătorie în spațiu presupune o analiză extrem de detaliată pentru a asigura toate măsurile de siguranță. Însă, chiar și în aceste condiții, accidentele se pot întâmpla și astronauții pot pierde controlul navei. Testează-ți abilitățile în cele mai dificile condiții pentru astronauți.

Pentru a asigura toate măsurile de siguranță în contextul pandemiei Covid – 19, accesul vizitatorilor în Space In The City este limitat la 1.5 ore/vizită. Astfel, biletele se pot achiziționa pe intervale de 2 ore.


Fiecare bilet conține 1 jeton care poate fi folosit la orice simulator funcțional conform orarului de mai jos:

 

SIMULATOARE

MAT – 2 jetoane / 45 secunde
Virtual Reality (4 stații) – 2 jetoane / 4-5 minute
5DF – 1 jeton – / 4-5 minute
F18 – 1 jeton / 5 minute
MARS Gravity – 2 jetoane / 3-4 minute
Landing shuttle / gratuit


Accesul copiilor sub 3 ani este gratuit.


Biletele FLEXI, permit accesul în expoziție la orice ora, și orice zi (conform programului de deschidere), în limita numărului maxim permis de vizitatori în zona expozițională.

Pentru accesul gratuit al copiilor în vârstă de până la 3 ani, este necesară prezentarea unei copii după certificatul de naștere.

5. Program

6 Februarie – 16 Mai

 

Vineri - 10:00 – 18:00
Sâmbătă 10:00 – 18:00
Duminică 10:00 – 18:00
(orar temporar)

Ultima oră de acces în fiecare zi: 17:15

În timpul săptămânii experiența spațială se poate rezerva pentru activități de teambuilding sau școli. Pentru informații vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail [email protected]

6. Sectiune COVID

Suntem conștienți de fiecare aspect al actualului context generat de pandemia Covid – 19. De aceea, am luat toate măsurile de siguranță pentru a vă asigura că în tot timpul petrecut în cadrul Space In The City, întregul personal are în vedere toate măsurile necesare pentru protecția tuturor vizitatorilor.

Vă rugăm să parcurgeți mai jos o serie dintre măsurile specificate anterior:

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru personal și pentru vizitatori.

La intrarea în clădire se va verifica temperatura fiecărui visitator.

La intrarea în spațiul Space In The City veți fi rugat să folosiți gelul dezinfectant pus la dispoziție pentru dvs.

Accesul în cadrul Space In The City este limitat – maxim 100 persoane simultan în spațiul expoziției. (+ personalul)

Personalului expoziției i se va lua temperatura în fiecare zi, înainte de intrarea în tură. În plus, în situația în care oricare dintre persoanele din echipa de organizare va prezenta simptomele specifice infectării cu virusul SARS Covid 19, i se va interzice accesul în expoziție fără un act medical care să ateste starea de sănătate.

În spațiul expoziției veți fi rugat să păstrați măsurile de distanțare socială față de restul vizitatorilor.

Fiecare simulator va fi dezinfectat după fiecare folosire.

Măsurile de siguranță vor fi afișate în cadrul expoziției, în toate spațiile necesare.

 

7. Întrebări frecvente

De unde pot achiziționa bilet?

Biletele se achiziționează de pe site-ul de la partenerii noștri www.iabilet.ro sau direct de la intrare. În contextul pandemiei Covid-19, vă recomandăm să achiziționați biletele online pentru a evita cozile de la intrare.

Cum se realizează accesul in Space In The City?

Indiferent de locul de achiziție al biletelor, acestea permit accesul în spațiul Space In The City într-un interval orar de 2 ore. În momentul achiziției, veți alege ziua și intervalul orar în care doriți să vizitați (in afara de biletele de tip FLEXI). Timpul petrecut în cadrul Space In The City este de maxim 1h 30 min pentru a evita aglomerarea spațiului și a asigura păstrarea tuturor măsurilor de siguranță.

Ce include biletul de acces?

Prețul biletului de acces include doar accesul în cadrul Space In The City. Pentru simulatoarele din interior este necesară achiziția jetoanelor.

Există reduceri de grup?

În acest moment, nu există reduceri de grup.

Există posibilitatea de rezervare pentru o anumită oră, pentru grupuri de școlari are sau pentru grupuri pensionari?

Vă rugăm contactați departamentul Relații cu Publicul, folosind adresa de email [email protected]

Trebuie să tipăresc biletul sau pot să îl arăt pe smartphone-ul meu?
Biletul se poate prezenta și pe smartphone.

Ce reprezintă intervalul de timp inscripționat pe bilet?
Intervalul de timp de pe bilet indică intervalul orar ales de dvs. pentru vizitare Space In The City. Intervalul orar este de 2 ore, iar timpul maxim de vizitare este de 1h 30min pentru a asigura respectarea tuturor măsurilor de siguranță în contextul pandemiei Covid-19.

Biletul este rambursabil sau se poate schimba data?
Vă rugăm consultați politica partenerilor noștri de la www.iabilet.ro și să vă adresați unui reprezentant www.iabilet.ro

Persoanele cu dizabilități pot vizita Space In The City?
Zona expoziției momentan NU este accesibilă fără obstacole.

Se pot face fotografii?
Sigur că da! Există o multitudine de spații în care puteți face fotografii și suntem siguri că veți dori să păstrați amintiri din experiența Space In The City.

8. Contact

Messenger SPACE IN THE CITY

Space In The City este o experiență creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center.

Space In The City va avea loc în Cluj-Napoca între 6 Februarie și 16 Mai în parcul industrial Tetarom 1 – Tăietura Turcului, iar accesul este permis vizitatorilor de toate vârstele, în baza unui bilet de intrare.

Mai multe detalii despre Space In The City sunt disponibile online, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/

Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 3 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1 - București, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde