Bilete CineFilm: 2001: A Space Odyssey - 14 aug '20, ora 21:20 - Delta Cinefilm

CineFilm: 2001: A Space Odyssey

Delta Cinefilm, București

vineri, 14 august '20, ora 21:20

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Cu câteva zile înainte de premiera filmului, Martin Luther King Jr. a fost asasinat, iar președintele Lyndon Johnson, împovărat de vraciul actual al Vietnamului, tocmai anunțase că nu va căuta reelecția. Asasinarea lui Robert Kennedy a fost la doar două luni distanță, urmând să fie urmărită invazia sovietică a Cehoslovaciei. Tinerii din întreaga lume ardeau sutienele și clădirile.

În același timp, visul președintelui Kennedy de astronauți americani care ajung pe lună a fost în stăpânirea noastră. După cum au înțeles Kubrick și co-scenaristul Arthur C. Clarke, entuziasmul pentru aterizarea lunii din 1969 și pentru explorarea spațială în general, ne-au dat licența de a considera un scop mai mare și un viitor mai luminat pentru omenire, chiar dacă lumea părea să se prăbușească. jos - poate mai ales atunci.
Unul dintre cele mai tari bilete la Cannes au fost pentru un film vechi de cincizeci de ani pe care aproape toată lumea îl văzuse deja și în curând va fi din nou în lansare. 2001, Stanley Kubrick : Odyssey Space, un film care nu fusese niciodată proiectat la Cannes, realizat de un regizor care nu venise niciodată la Cannes, a ajuns aici prin amabilitatea lui Christopher Nolan, care nici nu a arătat niciodată un film la Cannes. Completat ca o imprimare „nerestricționată” de 70 mm - adică un tipar nou, fără restaurări sau modificări digitale - filmul proiectat la marele teatru Debussy, pentru că a fost unul dintre puținele locuri care au avut aranjamentul corespunzător de difuzoare pentru a face adevărat. dreptate la coloana sonoră a prezentării Cinerama din 1968 a filmului. Nolan a fost însoțită în premieră de fiica lui Kubrick, Katharina Kubrick; Producătorul și cumnatul lui Kubrick, Jan Harlan; și Keir Dullea, actorul care l-a interpretat pe astronautul David Bowman, cel mai mare rol uman din film. Ovația masivă în picioare după screening a fost o concluzie anterioară, dar era încă încântător să vezi dragostea din cameră pentru una dintre cele mai mari capodopere ale lui Kubrick.Cu câteva zile înainte de premiera filmului, Martin Luther King Jr. a fost asasinat, iar președintele Lyndon Johnson, împovărat de vraciul actual al Vietnamului, tocmai anunțase că nu va căuta reelecția. Asasinarea lui Robert Kennedy a fost la doar două luni distanță, urmând să fie urmărită invazia sovietică a Cehoslovaciei. Tinerii din întreaga lume ardeau sutienele și clădirile.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.