Bilete Câteva conversații despre o fată foarte înaltă - 27 iun '18, ora 19:00 - Ambasada

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Ambasada, Timisoara

miercuri, 27 iunie '18, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, va fi proiectat în premieră la Timișoara, în 27 iunie la AMBASADA, str. Anton Seiler, nr. 2, începând cu ora 19.00.

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.
În Câteva conversații despre o fată foarte înaltă apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu răspunde: "E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva." Ziarul Metropolis

Filmul este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Distribuit de Transilvania Film, filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Trailer oficial: http://bit.ly/CatevaConversatiiTrailerRO

Parteneri media: Radio Tananana, Cinemagia, Zile și nopți, Vice, Movienews, Noizz.ro, SUB25, AARC, IQads, Acoperișul de sticlă

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele Statiile de Plata SelfPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.