Bilete Carpathia Bike Tour, ediția a III-a - 8 iun, ora 09:00 - Satul Cobor

Carpathia Bike Tour, ediția a III-a

Satul Cobor, Cobor (Brașov)

sâmbătă, 8 iunie, ora 09:00

Stoc de bilete epuizat.

Detalii

Carpathia Bike Tour, eveniment organizat de Fundația Conservation Carpathia, împreună cu Ferma de Biodiversitate COBOR, invită pasionații de ciclism și de natură pe 8 iunie, la cea de-a III-a ediție. Evenimentul din acest an vine cu un traseu extins și o experiență de trăit pe Colinele Transilvaniei. Evenimentul promovează mișcarea pe bicicletă și pune în valoare biodiversitatea, istoria și cultura comunităților locale.

Participanții sunt invitați să pedaleze pe un traseu de aproximativ 80 de km prin satele frumoase și pline de istorie ale Transilvaniei, pe drumurile șerpuite ce străbat dealurile de parfumul înmiresmate florilor, pădurile răcoroase, dar și pe șosele cu puțin trafic. Ferma de Biodiversitate Cobor este locul în care cicliștii vor face popas pentru prânz, dar și pentru a descoperi o afacere verde, prietenoasă cu natura, care susține dezvoltarea unei comunități.

În premieră, tura va trece și prin Viscri, localitate sit UNESCO.

Carpathia Bike Tour 2024, un circuit complex

Tura începe la Cetatea din Rupea și continuă prin Homorod, Ungra, Crihalma, Ticuș și ajunge la Cobor, unde Ferma de Biodiversitate COBOR îi va aștepta pe cicliști cu tradiționalul gulaș din sură de stepă, dar și alte surprize. Traseul continuă către Jibert, Dacia, Visci, cu întoarcere în Dacia, apoi spre Rupea. Finalul este la Cetatea Rupea.

Cu o dificultate medie, spre avansat, traseul poate fi parcurs pe bicicletele de tip MTB, cross-country sau trekking. Tura este recomandată cicliștilor pregătiți, care au mai parcurs ture pe distanțe similare, cu același grad de dificultate. Sunt obligatorii echipamentul de protecție pentru drumurile publice, respectarea regulilor de circulație, dar și respectarea vitezei impuse de organizator pentru mersul în pluton.

Biodiversitate și comunități locale

Popasul de la Cobor va purta cicliștii prin istoria celui mai vechi sat transilvănean, afectat de depopularea din primele decenii de după anii '90. Aici vor vizita Ferma de Biodiversitate COBOR, o inițiativă a Fundației Conservation Carpathia, Surele de stepă, Ciobăneștii Carpatini pe care Fundația îi crește pentru a-i dona fermierilor pentru prevenirea conflictelor cu animalele sălbatice, dar și caii din sanctuar. Ferma de Biodiversitate COBOR se află în Transilvania rurală, înconjurată de pășuni cu înaltă valoare naturală, într-o așezare atestată prima dată în 1206. Se distinge datorită modelului de agricultură sustenabilă, prietenos cu natura și prin proiectul de reintroducere a Surei de stepă, specie de vite istorice, aproape dispărută în Transilvania.

Costul biletului este 95 de lei și se poate achiziționa de pe iabilet.ro.

Mai multe detalii despre programul evenimentului și recomandări puteți găși în evenimentul de pe Facebook - Carpathia Bike Tour.

Parteneri: Alpha Bank, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, Asociația Salvatorilor Montani România, Decathlon România, Voluntariat Brașov.

Despre Carpathia Bike Tour

Carpathia Bike Tour, ediția Cobor, este un eveniment organizat de Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor, începând cu anul 2022. Evenimentul promovează mișcarea pe bicicletă într-o zonă cu o biodiversitate unică în țară, Colinele Transilvaniei și se adresează cicliștilor din toată țară. Peste 100 de cicliști participă anual la eveniment.

Despre Fundația Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Din 2009, fundația românească a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud estul Carpaților Meridionali, achiziționându le cu scop de conservare, a plantat peste 4 milioane de puieți pe 1.991 de hectare afectate de tăieri, a creat o zonă de 78.000 de hectare pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee.

Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Activitatea Fundației Conservation Carpathia este recunoscută la nivel național și internațional, recent organizația primind trofeul BAMBI, cel mai important premiu media din Germania, pentru categoria „Planeta Noastră”. Din 1948, BAMBI premiază personalități și organizații care se remarcă prin activitate și au un impact deosebit.