Bilete Buzau: Analia Selis - Tango Autentico - 7 iun, ora 20:00 - Sala Mare - Consiliul Judetean Buzau

Buzau: Analia Selis - Tango Autentico

Sala Mare - Consiliul Judetean Buzau, Buzău

vineri, 7 iunie, ora 20:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Categoria 2
Categoria 1
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Pe data de 7 iunie, 2024, ANALIA SELIS și invitații săi din Argentina prezintă publicului buzoian concertul „TANGO AUTÉNTICO”.
Într-un frumos parcurs artistic construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.
În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la
construirea identității naționale argentiniene în străinătate. Turneele naționale „Vă place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgEnTango”, „Symphonic Piazzolla”, „Interbelic Simfonic” – sunt toate o mărturie a pasiunii și dăruirii Analiei Selis pentru muzica de tango.

Recitalul, în formulă de trio, propune publicului un
repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene – precum „El choclo”, „Nostalgias” sau „Milonga de mis amores” – alături de piese de
tango interbelic românesc, ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.

Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: JULIÁN CAEIRO (pian și aranjamente muzicale) și DAMIÁN FORETIC (bandoneón).

Pianist, compozitor și aranjor specializat în tango, născut în Buenos Aires (Argentina), Julian Caeiro a urmat studii muzicale la Conservatorul Național de Muzică „Carlos López Buchardo” (IUNA), Școala Populară de Muzică din Avellaneda (EMPA) și Universitatea Națională din Lanus (UNLA). Din 2022, Julián Caeiro semnează aranjamentele pentru Ricky Martín Sinfónico, în cadrul turneului său din Argentina și Uruguay, urcând pe scenă și ca pianist în concertele lui Ricky Martin.
În prezent este director muzical al duo-ului „Caeiro Velazquez” și al grupului „Elegante Sport”, alături de care pregătește cel de-al treilea album al său.

Bandoneonist și compozitor argentinian dedicat interpretării, predării și promovării tangoului și a muzicii argentiniene, Damian Foretic a împărțit scena cu personalități ale culturii argentiniene.

În iulie 2021, a primit premiul I în cadrul Concursului Internațional „Piazzolla Trani 2021”, la categoria bandoneon solo. În august 2022, a
primit premiul al III-lea la Concursul Internațional „Heinrich Band”, desfășurat la Iglesias, Italia. În prezent, este foarte activ ca
profesor și interpret. Pe lângă faptul că predă ateliere de improvizație, introducere în tango și bandoneon, întreprinde proiecte în duo – cu Juan Pablo Gallardo și Leandro Nikitoff – în Argentina, iar în Europa cântă alături de Roger Helou, Claudio Constantini, Rudi Flores, Gerardo Jerez Le Cam, Carmela Delgado, Javier Fernández și Raúl Chiocchio.