Bilete Brasov: Piazzolla Tango Night - Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian - 11 mai, ora 19:00 - Filarmonica Brașov - Sala Patria

Brasov: Piazzolla Tango Night - Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian

Filarmonica Brașov - Sala Patria, Brasov

sâmbătă, 11 mai, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor din țară.

Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical. Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice ,devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian.

„Cluj Tango Orchestra„ concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România,și este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango

Veți putea asculta in aceasta seară cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului precum „ Libertango „, Oblivion sau Adios Nonino, dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg precum „ Suite Lumiere „ „ Soledad” sau „ Chiquilin de Bachin „ dar și unele dintre cele mai iubite tango uri argentiniene .

MARTHIN MARCOS ( invitat special) – Buenos Aires-Argentina
Marthin este un solist vocal născut și crescut în orașul tango-ului, Buenos Aires, unde a avut o copilărie și adolescență înconjurată de muzica de tango in familie. Tatăl lui este scriitor de tango, iar Marthin începe să cânte din tinerețe, mai ales repertoriul lui Carlos Gardel.
Cu o prezență magnetică și cu o voce gravă ,piesele lui sunt cântate în limbajul „ Lunfardo” specific muzicii de tango.
Marthin concertează atât în Spania la Barcelona cât și în România alături de Cluj Tango Orchestra.

CLUJ TANGO ORCHESTRA
CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)
Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.
-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana” , profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.
Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii  în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.
Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) ,și pianistul Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon
Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant  al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.
Este singurul romăn care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre.

EMANUEL ELCEAN-contrabas
Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat !
Se alatură în această poveste de tango și dansatori profesioniști de tango argentinian!

Csongor Kicsi &Silvia Spătaru sunt un cuplu de dansatori profesionisti de tango argentinian, și totodată și instructori de tango în București. Împreună au o experiență scenică mare, participând împreună ca invitati în cadrul spectacolelor de tango, peste tot in țară. Aceștia au dansat și pe scena Operei din Brașov.
Coregrafi si dansatori deopotrivă, sunt un cuplu scenic impresionant, modern și efervescent care vor întregi spectacolul de tango.

Csongor Kicsi este și cel mai tânăr campion european de tango argentinian ( Italia -2017) , unul din cei mai prolifici instructori de tango din România și din Europa.
Se alătură deasemenea pe scenă, și dansatorii Școlii de Tango „ Tango Otros Aires Deva , care nu sunt la prima colaborare cu orchestra. Dansatori tineri și talentați, se alatură nouă în această poveste de tango. Așadar, vor dansa : Alin Bogdan, Irina Croitoru și Alexandra Dacina Cojoc .

Gazda acestui spectacol și totodată partenerul nostru este Filarmonica Brașov o instituție de cultură cu tradiție și care nu mai are nevoie de prezentare. Cluj Tango Orchestra se află pentru a doua oară în concert la Filarmonica Brasov, prima dată fiind în 2019.

Noi va invitam cu drag in povestea noastră de tango, să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr un mod cât mai autentic de solistul din Argentina, - Marthin Marcos alături de Cluj Tango Orchestra.

Tango ul argentinian face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO și este considerat un fenomen universal.


Bilete se pun în vânzare exclusiv online pe iabilet.ro