Bilete Brasov: MAYHEM // MORTIIS - 30 apr '22, ora 19:30 - Kruhnen Musik Halle

Brasov: MAYHEM // MORTIIS

Kruhnen Musik Halle, Brasov

sâmbătă, 30 aprilie '22, ora 19:30

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

MAYHEM
Mayhem este o formație norvegiană de black metal formată în 1984 la Oslo, considerată pionieri ai scenei norvegiene de black metal. Cariera trupei a fost extrem de controversată, în primul rând datorită spectacolelor violente pe scenă, suicidului din 1991 al vocalistului Per Yngve Ohlin („Dead”) și asasinării în 1993 a chitaristului Øystein Aarseth („Euronymous”) de către fostul membru Varg Vikernes („Count Grishnackh”), tot de la Burzum. Mayhem are a Norwegian black metal band formed in 1984 in Oslo long regarded as one of the pioneers of the Norwegian black metal scene. Mayhem's career has been highly controversial, primarily due to their violent stage performances, the 1991 suicide of vocalist Per Yngve Ohlin ("Dead") and 1993 murder of guitarist Øystein Aarseth ("Euronymous") by former member Varg Vikernes ("Count Grishnackh"), also of Burzum.

Grupul a lansat un demo și un EP cu impact apoi susținând spectacole live sporadice dar memorabile, atrăgând o atenție suplimentară prin legăturile lor cu povestea arderilor bisericilor norvegiene și incidentelor violente din jurul lor.

S-au desființat după uciderea lui Aarseth, cu puțin timp înainte de lansarea albumului lor de debut, De Mysteriis Dom Sathanas, considerat un clasic al genului black metal. Fostii membri supraviețuitori Jan Axel Blomberg („Hellhammer”), Jørn Stubberud („Necrobutcher”) și Sven Erik Kristiansen („Maniac”) s-au reunit doi ani mai târziu cu Rune Eriksen („Blasphemer”) în locul lui Aarseth. Attila Csihar l-a înlocuit pe Kristiansen.

Muzica formației a influențat puternic genul black metal. Materialul lor post-Aarseth se caracterizează printr-o experimentare sporită. Cel mai recent album al lui Mayhem, Ordo Ad Chao, a primit premiul Spellemannprisen pentru cel mai bun album de metal în 2007.

MORTIIS

După ce Mortiis a părăsit Emperor, formația norvegiană de black metal din care o făcea parte, la sfârșitul anului 1992, a înființat Mortiis ca proiect solo și a lansat o serie de discuri solo între 1993 și 1999.

Mortiis a lansat The Smell of Rain în 2001. Urmat de The Grudge în 2004 și de discul de remix Some Kind of Heroin în 2006. Mortiis nu a lansat un nou album până în 2010, când trupa a lansat albumul „Perfectly Defect” - ca un CD în ediție limitată și cu descărcare gratuită prin propriul site web.

Următorul disc, The Great Deceiver, a fost finalizat în jurul anului 2013, dar nu a văzut lumina zilei, până în 2016.

În toamna anului 2016 au început lucrările pentru remixarea The Great Deceiver. Rezultatul a fost „The Great Corrupter” și prezintă peste 20 de re-lucrări / remixuri de materiale din The Great Deceiver, realizate de artiști precum Godflesh, Die Krupps, Godflesh, Chris Vrenna, John Fryer, Prurient, Apoptygma Berzerk, PIG și mulți alții. Data lansării a fost stabilită pentru 21 aprilie 2017.

Mortiis a fost present în multe turnee în ultimii 15 ani și a împărtășit scena cu o varietate de artiști și formații care se întind pe genuri de la black metal, punk la industrial și EBM. Unele dintre trupele cu care Mortiis a făcut turnee sunt Danzig, Behemoth, Apoptygma Berzerk, Combichrist, Christian Death, Mushroomhead, The Genitorturers, Deathstars etc.

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu normele legale de la data respectivă.

In cadrul acestui eveniment se vor face fotografii, se va filma si se vor face inregistrari audio care pot contine vocea si imaginea voastra. Participarea la acest eveniment reprezinta acordul vostru implicit pentru a folosi materialele foto / video / audio pe plaformele de social media si ale partenerilor nostri.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.