Bilete Antipa: Expozitia permanenta a Muzeului Antipa - Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”

Antipa: Expozitia permanenta a Muzeului Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, București

Cumpără bilete

Nr. bilete
Bilet Pret intreg

Biletul este valabil 180 de zile.

20 lei
Bilet Pensionar - valabil doar cu dovada

Biletul este valabil 180 de zile. Biletul este valabil doar cu talonul de pensie.

10 lei
Bilet Student - valabil doar cu dovada

Biletul este valabil 180 de zile. Biletul este valabil doar cu legitimația/carnetul de student vizat pentru anul universitar în curs.

5 lei
Bilet Elev - valabil doar cu dovada

Biletul este valabil 180 de zile. Biletul este valabil doar cu carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs.

5 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici

Detalii

Muzeul ”Antipa” este unul dintre cele mai impozante muzee din România şi din Europa de Est în prezent adăpostind peste 2,000,000 de exponate.
Scopul declarat al muzeului este studiul biodiversităţii prin cercetare bazată pe colecţii urmărindu-se ca transferul cunoştinţelor ştiinţifice către public să se facă printr-un proces de educare în paralel cu petrecerea într-un mod plăcut a timpului liber.
în plan secundar, ne dorim să transmitem atât cunoştinţe legate de patrimoniul natural naţional şi mondial, cât şi să sensibilizăm publicul faţă de problemele legate de protecţia mediului, a speciilor şi a habitatelor.
Muzeul a luat fiinţă în data de 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica. Acesta a început prin a dona colecţii importante care includeau monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale şi fosile ori moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversităţii, de educare şi culturalizare a publicului. În acelaşi timp, colectiile muzeului sunt extrem de apreciate în lume deoarece găzduiesc adevărate valori ale tezaurului mondial.