Bilete Ziua Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti - Ediția a VII-a - 9 mai, ora 19:00 - Casa Artelor Dinu Lipatti

Ziua Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti - Ediția a VII-a

Casa Artelor Dinu Lipatti, București

joi, 9 mai, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Casa Artelor Dinu Lipatti invită publicul iubitor de Artă și Cultură, joi, 9 mai 2024, începând cu ora 19:00, la Recitalul de muzică clasică, susținut de Trio Europa: Mihaela Mitrofan la vioară și Valentin Dimitrie Simion la violoncel, acompaniați de Miruna Mihaela Măciucă la pian, care va purta spectatorii într-o fascinantă călătorie muzicală.

În program sunt incluse compoziții de: Dinu Lipatti, Luigi Boccherini, Johannes Brahms și Claude Debussy. Evenimentul promovează valorile și personalitățile culturale, care consolidează și îmbogățesc moștenirea noastră culturală și face parte din Programul „Zilele Multiculturalității”, prin care Casa Artelor Dinu Lipatti celebrează Cultura, Arta și Muzica specifică marilor civilizații care au influențat umanitatea, promovând astfel valorile culturale universale și realizând o punte între cultura clasică universală, cultura română și publicul bucureștean.

Casa Artelor Dinu Lipatti este Centrul Cultural al Capitalei dedicat Artelor clasice, iar evenimentul „Ziua Europei – Muzica Europei” este un prilej pentru a ne reaminti că frumusețea și puterea Muzicii ne aduc împreună, celebrând valorile culturale care au stat la baza formării Uniunii Europene, în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, o personalitate culturală europeană prin excelență. Vă invităm, așadar, să sărbătorim frumusețea și diversitatea muzicală europeană alături de invitații noștri.

Mihaela Mitrofan deține mai multe premii naționale și internaționale dintre care amintim Premiul I absolut la Concursul Internațional de Interpretare “Rovere d’Oro” din San Bartolomeo al mare (Italia-2019) și Marele Premiu-secțiunea muzică de cameră la Concursul “Dan Cumpătă” (București-2020). A participat la cursuri de măiestrie cu Sherban Lupu, Mihaela Martin, Silvia Marcovici, Liviu Prunaru, Philip Draganov, Erzhan Kulibaev. A susținut concerte ca solistă cu Orchestrele Filarmonicilor din România și recitaluri în România, Elveția, Italia. În septembrie 2022, a participat la programele internaționale “Classical Music Masterclass” și “Film Music Masterclass” în cadrul Institutului Fame’s și a susținut concerte ca membră a unor orchestre din Macedonia și Croația.


Valentin Dimitrie Simion, astăzi student la Universitatea Națională de Muzică București, a câștigat peste 50 de premii la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv (Bulgaria 2017), Concursul Internațional „The Muse” (Grecia 2018), „The North” International Music Competition (Stockholm 2018), Concursul Internațional „Jan Vychytil” (Praga 2020), „Fanny Mendelssohn” International Music Competition (2023), „Clara Schumann” International Music Competition (2024). A concertat ca solist al Filarmonicilor din Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Bacău, a susținut recitaluri și concerte în săli importante din România, Franța, Belgia, Polonia, Slovacia.

Miruna Mihaela Măciucă, a câștigat și mai multe concursuri internaționale de pian, recent cel de la Smederevo, Serbia în 2022. În 2023 a obținut premiul I la “Zemun” International Music Competition și în luna decembrie 2023 a interpretat la Belgrad, Concertul pentru pian și orchestra de Edvard Grieg.

Pianista și regizoarea Alice Barb este directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon de pe bilet.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, TRINITAS TV; #centruldepresa, Spotmedia, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio Romania Cultural, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.