Bilete The Royal Opera House RIGOLETTO – Verdi - 21 ian '18, ora 16:00 - Happy Cinema

The Royal Opera House RIGOLETTO – Verdi

Happy Cinema, București

duminică, 21 ianuarie '18, ora 16:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Rigoletto este o opera in trei acte de Giuseppe Verdi, bazata pe libretul de Francesco Maria Piave, adaptat dupa melodrama „Le roi s’amuse” (Regele se amuza), scrisa de Victor Hugo. Premiera operei a avut loc pe 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Venetia. Locul si perioada actiunii: Mantova (Italia), in secolul al XVI-lea. Coruptia nevinovatiei se afla în inima tragediei puternice a lui Verdi în productia lui David McVicar pentru Opera Regala.

Rigoletto, bufonul curtii regale si al libertinului duce de Mantua este blestemat de tatal uneia dintre victimele ducelui, pentru rasul sau ireverentios si rautacios. Blestemul pare sa aiba efect cand ducele o seduce pe fiica lui Rigoletto, Gilda.
Productia lui David McVicar evidentiaza cruzimea din inima curtii din Mantua. Printre momentele muzicale ale operei se numara „La donna è mobile”, în care Ducele se mândreste cu lipsa de respect pentru femei. Duelurile rafinate si superbul cvartet Actul III, se împletesc frumos pe masura ce povestea se apropie de final.


MUZICA – GIUSEPPE VERDI
REGIZOR – DAVID MCVICAR
DIRIJOR – ALEXANDER JOEL
RIGOLETTO – DIMITRI PLATANIAS
GILDA – LUCY CROWE
DUCELE DE MANTUA – MICHAEL FABIANO


Durata aproximativa: 2 ore si 45 de minute, cu o pauza


Cantat in italiana, cu subtitrari in limba engleza

Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema.


Biletele costă 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.