Bilete OPEN CAMP VASLUI 2018 - 8-12 aug '18 - Poligon de tir Paiu

OPEN CAMP VASLUI 2018

Poligon de tir Paiu, Vaslui

8-12 august '18

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

“Open Camp Vaslui” este un festival de muzica si cultura urbana ce se desfasoara pe durata a trei zile intr-o locatie deschisa(Poligonul de Tir Paiu - Vaslui). Editia din acest an ar fi cea de-a noua consecutiva, prima editie desfasurandu-se in 2010. Scopul proiectului este acela de a spijini si promova artisti aflati la inceput de cariera, dar si de a aduce pe scena nume consacrate pentru a le oferi participantilor o experienta de neuitat. Ca si scop mai poate fi mentionat antrenarea publicului larg la o serie de activitati culturale, sportive si recreative ce se vor desfasura in aer liber. Vor fi concerte, proiectii de film, competitii sportive, expozitii, targuri, ateliere de creatie, steet performance si multe alte proiecte interesante. Estimam un public numeros, de peste 3000 de participanti in fiecare dintre cele trei zile de festival. Se va campa, majoritatea participantilor stand la cort pe durata festivalului, poligonul fiind in permanenta populat.

LINE UP: Vita de Vie, Timpuri Noi, Subcarpati, Maria Raducanu, Trooper, Nightlosers, Oratnitza (Bulgaria), Coma, Specii, Lupii(Rep. Moldova – Alex Calancea Band & Guz), Silent Strike, Gojira & Planet H, Harmasar (Rep. Moldova), Spam, Funkorporation, For the wicked

SERILE FILMULUI ROMANESC:

DESPRE: Festivalul Serile Filmului Românesc este inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști din Iași, pentru a atrage atenția asupra situației marelui ecran pentru filmul românesc. Festivalul a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate, inițiative culturale și alte proiecte dedicate filmului românesc.
Inițiat în 2010, continuat timp de opt ani cu retrospective, invitați și parteneri din lumea cinematografiei românești, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel național de instituțiile reprezentative din mediul cultural. La momentul lansării, festivalul SFR era unicul cu acest profil din țară, dedicat în exclusivitate filmului românesc.
„Din 2010, ne place să promovăm filmul românesc din toate timpurile, iar personalitățile care au fost la festival de-a lungul timpului ne confirmă faptul că inițiativa noastră contează, că publicul vrea să vadă film românesc pe marele ecran și că putem merge cu încredere mai departe.” //

PE SCURT: Vor fi trei zile de proiectii de film, doua in Teatrul de Vara din Vaslui si una in Silver Mall, proiectii la care vor fi invitati actori si regizori cu care se va discuta pe tema filmelor difuzate. De asemenea, evenimentul va fi marcat de prezenta doamnei Irina Margareta Nistor, una dintre cele mai importante figuri din cinematografia romaneasca.

Miercuri: 8.08.2018 - Teatrul de Vara - Medalia de onoare - 21:45
Joi - 9.08.2018 - Teatrul de Vara - Romania neimblanzita - 21:45
Vineri - 10.08.2018 - Silver Mall - Un pas in urma serafimilor - 18:00


CENTENARUL FILMULUI ROMANESC:
DESPRE: Cinematografia este un personaj potrivit pentru înțelegerea istoriei, a culturii, a evenimentelor, a psihologiei și a durerilor unui popor. Astfel, celebrăm împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire prin Centenarul Filmului Românesc și aducem istoria românilor pe marele ecran.
Critici de film, regizori, politologi, specialiști din diverse domenii ale culturii, vor alege 100 de filme pe care le vom duce în 100 de localități din România, Republica Moldova și Cernăuți. Filmele vor fi vizionate și discutate în sesiuni de Q&A, cu 100 de personalități de seamă ale cinematografiei și ale culturii. Pornim la drum în Caravana Cinematografică a Centenarului, pentru a întregi harta României Mari. Printre sustinatorii evenimentului se numara: Adrian Cioroianu, Irina Margareta Nistor, Igor Cobileanski, Ileana Popovici.
PE SCURT: Caravana Centenarul Filmului Romanesc va poposi si la Vaslui, in cadrul festivalului Open Camp. Filmul care va fi difuzat va fi “Filantropica”, proiectia urmand sa aiba loc Sambata, 11 August, in sala de cinema din incinta Silver Mall. La eveniment vor participa mai multi oameni de film (actori, critici, etc) care vor purta o dezbatere publica cu toti cei interesati. Caravana va mai opri la Husi si Barlad, acolo unde vor fi proiectate filmele “Balanta” si “Secretul lui Bachus”.
11.08.2018 - Sambata - Silver Mall - 18:00 - Filantropica
12.08.2018 - Duminica - Barlad - Muzeul V. Parvan - Balanta
10.08.2018 - Vineri - Husi - Secretul lui Bachus

CARTE:
Dupa ce de-a lungul timpului in calendarul de evenimente au fost adaugate competitii sportive, expozitii, tabara astronomica, seri de film, anul acesta pe lista de proiecte va fi trecuta o alta componenta majora: CARTEA. Vor fi organizate lansari de carte si dezbateri libere atat cu autori locali cat si cu autori dintre cei mai consacrati.

SPORT:
Avand in vedere ca unul dintre scopurile proiectului Open Camp Vaslui este acela de a incuraja socializarea si participarea la activitati recreative in aer liber, sportul este o componenta pe care organizatorii incearca sa o dezvolte tot mai mult. Astfel, cel mai probabil vom avea o competitie de fotbal, un tur ciclist pe un traseu turistic, un cros popular si o parada moto.

EVENIMENTE URBANE ALTERNATIVE:
Pe langa activitatile enumerate mai sus, organizatorii promit si multe alte surprize care vor avea ca scop implicarea unui numar cat mai mare de participanti in activitati de transformare si de revitalizare culturala, artistica si estetica a orasului. Printre proiectele la care inca se lucreaza se numara pictarea scarilor din zona Stadion, videomapare si altele care vor fi dezvaluite treptat.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.