Bilete OANA STANESCU | Be the Architect of Your Life | Inspire Other Travelers. - 23 oct '18, ora 18:00 - Adam Müller-Guttenbrunn Haus

OANA STANESCU | Be the Architect of Your Life | Inspire Other Travelers.

Adam Müller-Guttenbrunn Haus, Timișoara

marți, 23 octombrie '18, ora 18:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

În 23 Octombrie 2018, are loc a treia ediție Inspire Other Travelers. Publicul o va întâlni pe fascinanta Oana Stănescu, o arhitectă originară din Reșița, județul Caraș-Severin, care, fără să se agațe de visul mamei sale de a o vedea medic, a decis să se lase inspirată de experiențele timpurii ale vieții, de oamenii întâlniți, și să încerce să devină arhitect.

Fără să aibă un plan, a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica din Timișoara. În timpul unei burse care se desfășura în Spania, a citit că cea mai cunoscută și apreciată firmă de arhitectură din New York și din lume caută stagiari. Și-a urmat vocea interioară și a trimis portofoliul, apoi s-a confruntat imediat cu neîncrederea că va reuși. Intuiția sa a fost câștigătoare pentru că în câteva săptămâni a fost sunată și i s-a propus un interviu. Cu acel apel a început o călătorie fascinantă prin lume și prin experiențe profesionale care o fac astăzi pe Oana Stănescu unul dintre cei mai apreciați tineri arhitecți din New York și ai lumii.

 

Astăzi trăiește la New York și este fondator al firmei de arhitectură Family. Este foarte cunoscută pentru proiectul inovativ Plus Pool, o piscină plutitoare plasată pe East River, râul care separă insula Manhattan de cartierele Brooklyn și Queens. Piscina urmează să fie inaugurată în 2020.

A mai lucrat în birouri de arhitectură renumite: SANAA, OMA, Herzog & Meuron, Architecture for Humanity și REX, în toate colțurile lumii. Câteva dintre proiectele pentru care a lucrat sunt un pod în Slovenia, locuințe sociale în Dallas, un Vulcan uriaș pe care artistul Kanye West l-a folosit în tunerul Yeezus. A avut proiecte pentru New Museum, Adidas, Nike, Arup și mulți alții.

 

Casa ei este lumea, iar locuința este cea în care se află câinele ei.

În ultimii ani, Oana și-a propus să împărtășească experiența sa și să dăruiască inspirație tinerilor. Este profesor la Harvard Graduate School of Design și, ori de câte ori are ocazia, revine în România pentru proiecte în care sunt implicaţi tineri arhitecţi.

 

A acceptat invitația la Inspire Other Travelers pentru a-i inspira și pe alții să fie în fiecare zi mai buni, să fie curioși și să accepte provocările vieții ca fiind șanse de progres profesional și personal.

Noi le mulțumim prietenilor din cadrul BETA - bienala timișoreană de arhitectură, parteneri Inspire Other Travelers, că ne-au adus în atenție o tânără româncă plină de inspirație pentru noi toți.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3) , Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Bilete la concerte, spectacole, teatru si standup
Lider in ticketing electronic in Romania. Peste 1 milion de bilete vandute pe an la concerte, evenimente, teatru si standup
iabilet.ro

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.