Bilete Iasi: Gala muzicienilor de elita - 15 mai, ora 18:00 - Universitatea de Stiintele Vietii Ion Ionescu de la Brad Iasi

Iasi: Gala muzicienilor de elita

Universitatea de Stiintele Vietii Ion Ionescu de la Brad Iasi, Iași

miercuri, 15 mai, ora 18:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces general
30 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Pe data de 15 mai 2024, ora 18.00, în Aula Magna a Universității de Științele Vieții Ion Ionescu De La Brad, Iași se va desfășura GALA MUZICIENILOR DE ELITĂ ce îi va avea ca protagoniști pe laureații celei de a treia ediții a Competiției Internaționale Elite Musicians: pianiștii Ana Karina Voion, Kevin Tan (UK), soprana Noemi Onucu și violonistul Valentin Rotar.

Conceptul Elite Musicians își propune să vină în sprijinul tinerilor artiști, oferindu-le oportunitatea de a concerta alături de o orchestră simfonică, element esențial în formarea acestora.

În seara de 15 mai o veți putea audia pe Ana Karina Voion, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă din Iași, interpretând partea I din Concertul în la minor pentru pian și orchestră de Robert Schumann. Deținătoare a numeroase premii internaționale, prezentă mereu pe podiumul olimpiadei naționale, Karina a susținut importante recitaluri atât în țară dar și în Norvegia.

Pianistul Kevin Tan, laureat a numeroase concursuri internaționale, elev la Purcell School of Music, Londra va interpreta părțile I-II ale Concertului în la minor pt pian și orchestră de Edvard Grieg.

Laureată a secțiunii canto clasic în competiția Elite Musicians, soprana Noemi Onucu, elevă la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă din Iași va încânta publicul cu arii din opera I Vespri Sicilliani de Giuseppe Verdi, din opera I Capuleti e i Montecchi de Vicenzo Bellini și din opera Linda di Chamounix de Gaetano Donizetti.Vocea sa a fost remarcată în numeroase concursuri, Noemi obținând Marele Premiu la Concorso Internazionale Giulio Neri, ediția a XV-a în Torrita di Siena, Italia, concurs prezidat de baritonul Leo Nucci.

Violonistul Valentin Rotar, olimpic național cu premiul I în anul 2023, s-a remarcat în viața artistică încă din anul 2017 când a debutat cu orchestra interpretând Balada de George Enescu. A abordat până la această vârstă lucrări foarte complexe din repertoriul violonistic, fiind apreciat pentru creativitatea și virtuozitatea sa, dispunând de o cunoastere profundă și versatilă a instrumentului.

Cei patru soliști vor fi acompaniați de Master Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Virgil Popa. Absolvent al Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, Virgil Popa a aprofundat arta dirijorală cu mari maeștri precum Jorma Panula, Enrique Garcia Asensio sau Konrad von Abel. Este fondatorul Orchestrei Internaționale din Madrid, al Stradivari Symphony Orchestra și al Orchestrei de Tineret a Iașiului.