Bilete Iași: Cello Solo Andrei Ioniţă - Recital extraordinar de la Bach la Gaspar Cassado - 9 mai, ora 19:00 - Palatul Culturii, Sala Henri Coandă

Iași: Cello Solo Andrei Ioniţă - Recital extraordinar de la Bach la Gaspar Cassado

Palatul Culturii, Sala Henri Coandă, Iași

joi, 9 mai, ora 19:00

Cumpără bilete

Nr. bilete
Acces general
100 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Iași: Cello Solo Andrei Ioniţă. Recital extraordinar de la Bach la Gaspar Cassado

Sala Henri Coandă, Palatul Culturii Iaşi

Joi, 9 mai 2024, ora 19:00

Recital Andrei Ioniţă, violoncel

Joi, 9 mai 2024, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un recital extraordinar susținut de violoncelistul Andrei Ioniţă la Sala Henri Coandă a Palatului Culturii din Iași.

Cello solo. De la Bach la Gaspar Cassado este primul recital solo al violoncelistului român la Iaşi. Andrei Ioniţă este singurul artist român laureat cu premiul I la cea mai dificilă competiţie de profil din lume, Concursul Internaţional „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova, şi, conform „The Times”, „unul dintre cei mai interesanţi violoncelişi din ultimul deceniu”. Membru al proiectului BBC New Generations Artist şi invitat să performeze alături de BBC Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra A cântat alături  de orchestra precum Münchner Philharmoniker, Orchestre symphonique de Montréal, Danish National Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Chicago Symphony, San Diego Symphony, Yomiuri Nippon Symphony, Tonhalle-Orchester Zürich, Orchestra Simfonică din Mexic  sau Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, sub bagheta unor dirijori de prestigiu. În SUA a debutat în 2017 cu recitaluri la  Chicago și Washington, D.C., iar la New York a susținut un recital de debut la Zankel Hall de la Carnegie Hall. 

Andrei Ioniță este artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu” în stagiunea 2023-2024 şi bursier al Deutsche Stiftung Musikleben. Prin generozitatea fundaţiei germane, el cântă la un violoncel realizat de lutierul Italian Giovanni Battista Rogeri la Brescia, în 1671.

În recitalul organizat în premieră la Iaşi de Fundaţia Culturală Gaudium Animae, Andrei Ioniţă va interpreta suite pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach şi Gaspar Cassado.

 

Program:

J.S.Bach – Suita nr.5 în do minor BWV 1011

J.S.Bach – Suita nr.3 în Do Major BWV 1009

J.S.Bach – Suita nr.1 în Sol Major BWV 1007

Gaspar Cassado – Suita pentru violoncel solo (1926) 

 

Fundaţia Culturală Gaudium Animae își propune să repună Iașul pe o poziție de relevanță pe harta culturală a României, în ceea ce privește atât evenimentele pe care le organizează, cât și angrenarea comunității locale.