Bilete Festivalul de Film Ceau, Cinema! - 19-22 iul '18 - Timisoara

Festivalul de Film Ceau, Cinema!

Timisoara, Timisoara

19-22 iulie '18

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Festival de Film Ceau, Cinema! de la Timişoara şi Gottlob îşi propune la ediţia a 5-a, care va avea loc în perioada 19-22 iulie, să acorde atenţie, ca de obicei, identității culturale şi multiculturalității, secţiunea competiţională fiind scena confluenţelor bănăţene, cinematografiei de autor din Europa, inclusiv din România, printr-un program complex dedicat deopotrivă lungmetrajelor de ficţiune şi documentarelor, filmelor noi şi titlurilor clasice, cineaştilor consacraţi şi cineaştilor tineri, precum şi discuţiilor şi întâlnirilor cu invitaţi din lumea filmului și artişti locali (actori, ilustratori, creatori locali).

Ceau, Cinema!, este un festival în creştere, efervescent, cu parteneri culturali locali şi naţionali, precum Asociația Marele Ecran, Institutul Francez din Timișoara, Institutul Polonez din București, Teatrul Național Timișoara, Centrul Cultural “Plai”, care îşi propune să creeze o tradiţie în cinematografia europeană la Timişoara.

Conceptul general de imagine al ediției din acest an se focusează pe comunism. Noi, în anul două mii optșpe, când nu mai suntem copii, vedem că stafia comunismului încă ne bântuie multilateral. Așadar, ediția a cincea a festivalului devine "cincinal", în care omagiem mărețele filme interzise sau dosite după Cortina de Fier. În același timp, deceniile care au trecut ne îngăduie o privire așezată, ludică, pentru că râsul vindecă cel mai bine traumele (și istorice). Nu în ultimul rând, pentru generația tânără și într-o perioadă în care extremele ideologice par să recapete prim-planul și în Europa, e necesară o rememorare a grozăviei care a fost comunismul. Așadar, ediția a cincea Ceau, Cinema! stă sub semnul Recuperării (adevărului), Reconstituirii (fără încordare), Revoltei (față de nedreptate) și a Relaxării omului nou în fața istoriei.

Festivalul are două secţiuni - o secţiune necompetiţională (cu subsecţiunile Filme de grădină, Retrospectiva Andrei Ujică, Retrospectiva Răzvan Georgescu, Retrospectiva Florin Iepan, Brexit, Filme interzise, Filme Bănăţene, Docminica, Animaţii) şi una competiţională (dedicată cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului), în cadrul căreia se acordă 3 premii: Marele Premiu în valoare de 1500 euro, Premiul pentru Film Independent sau de Debut de 1000 euro, Premiul Publicului de 500 euro. În plus se vor organiza o serie de ateliere pe teme legate de cinematografie, coordonate de oameni de specialitate din domeniu.

 

Festivalul va avea loc în Timişoara, în Sala 2 a Teatrului Național, sala mare a Teatrului Maghiar, spațiile de la Casa Artelor, la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul şi la Centrul Cultural Ambasada. Pentru a încuraja mobilitatea culturală, ducem în fiecare an Filmul şi la Gottlob, prima localitate din mediul rural din România care a reuşit să-şi reabiliteze cinematograful şi să ofere o alternativă de petrecere a timpului liber pentru locuitorii comunei.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

Evenimentul este co-organizat Asociaţia Marele Ecran și de Asociaţia Pelicula Culturală.

 

Mai multe detalii și programul festivalului se găsesc pe http://www.ceaucinema.ro/.

 

Trailer: https://vimeo.com/277866304