Bilete Fanfara din 10 Prajini. Invitat special Ovidiu Lipan Tandarica - 13 apr '18, ora 19:00 - Casa de Cultura Mihai Eminescu

Fanfara din 10 Prajini. Invitat special Ovidiu Lipan Tandarica

Casa de Cultura Mihai Eminescu, Targu Mures

vineri, 13 aprilie '18, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Concertele fanfarei înseamnă mai mult decât " muzică bună, cântată bine " , înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitatul special al serii, Ovidiu Lipan Țăndărică, care a colaborat de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, va completa atmosfera de la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” cu momente artistice memorabile.

Atașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construirea unui repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și internațional, interpretate în stil propriu, și, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul ”România Shukar” lansat in luna octombrie 2017, cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viață în urmă cu un an de zile din cauza unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită și ”Speranța” , s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând “Batutta” întregii lumi.
”Batutta”, sârbe, hore precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, și în concertul de Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 19:00, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, Tg. Mures.

Preț bilet: 40 Ron

Informații: 0744993350

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele ZebraPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.