Bilete Cluj-Napoca: DogWalk - 21 apr, ora 10:15 - Parcul Central Simion Barnitiu

Cluj-Napoca: DogWalk

Parcul Central Simion Barnitiu, Cluj-Napoca

duminică, 21 aprilie, ora 10:15

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Clujul găzduiește cel mai mare festival caritabil pentru catei din România.

Pe data de 21 aprilie 2024, în Parcul Central va avea loc evenimentul caritabil DogWalk. Catelusii si stapanii lor sunt invitati sa participe la un marș demonstrativ împotriva abuzului asupra animalelor, înainte sa se bucure de un spațiu de festival special pregatit pentru ei, amenajat în zona verde din spatele cazinoului.

Despre eveniment

Evenimentul va avea loc pe 21 aprilie 2024, accesul se va face începând de la ora 09:00, în Parcul Mare din Cluj-Napoca, intrarea dinspre stadion. Stăpânii de câini și cățeii lor vor fi protagoniștii unei zile pline de bucurie și originalitate.

Ce ne așteaptă?

Participanții vor putea să se plimbe alături de cățeii lor pe aleea principală a parcului, bucurându-se de începutul primăverii. Un târg special amenajat va oferi ateliere de dresaj, de grooming sau de primul ajutor, activități pentru copii, lounge de relaxare și bar, unde stăpânii și cățeii vor putea socializa și se vor bucura de o atmosferă asigurata de un dj live. 

Scop caritabil

Evenimentul are ca misiune strângerea de fonduri pentru adăposturile canine "Arca lui Noe" și "Ray Animal Rescue". Cățeii din adăposturi vor fi prezenți la eveniment, avand un stand dedicat.

Cum poți participa?

Pentru a participa, este necesară o donație minimă de 70 RON, care poate fi efectuată online la standurile de check-in. Pachetul de participare include accesul la eveniment și un *goodie bag* pentru stăpân și cățeluș, conținând merchandise "Dog Walk", bandană pentru cățel, consumabile pentru căței, jucării și vouchere promoționale.

 

REGULAMENT

PRIVIND PARTICIPAREA LA EVENIMENTUL CARITABIL

‘’DOG WALK’’

CAPITOLUL I. Generalități 

ART. 1. Toți participanții la evenimentul caritabil ‘’Dog Walk‘’ sunt obligați să respecte prevederile legale înscrise în Codul Civil, Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi etc, respectiv normele prezentuluiregulament. Participanții își asumă prin semnătură conformarea tuturor regulilor aplicabile în materie și a prevederilor regulamentului.

ART. 2. În cuprinsul prezentului regulament, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații: 

a) Deținător de câine – proprietarul, persoana care deține cu orice titlu valabil, precum și orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul.
b) Câine periculos  câine aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează: a)categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, BoerbullBandog şi metişii lor; b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire TerrierTosaRottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila BrazileiroMastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.
c) Câine agresiv – a) orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private; b) orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.
d) Talie mică – sub 50 cm; talie medie între 50-65 cm; talie mare – peste 65 cm, înălțimi măsurate la nivelul greabănului.
e) Câine utilitar – orice câine folosit de unitățile de poliție, jandarmerie, unități militare, unități vamale, serviciile de securitate, protecție și pază, persoanele cu dizabilități, precum și orice câine folosit în caz de dezastre sau de organizațiile neguvernamentale în activitățile educative, terapeutice, de căutare și salvare sau utilitare.
f) Câine de terapie – câine ce a absolvit examenul de atestare pentru câini de terapie.
g) Câine de salvare – câine atestat de organizațiile abilitate (membre FCI-Federația Chinologică Internațională sau IRO – International Rescue Dog Organization) pentru căutarea persoanelor dispărute, prinse sub dărâmături sau în avalanșe. Atestarea (RH) se menționează în carnetul de performanță al câinelui.

CAPITOLUL II. Obligațiile proprietarilor sau deținătorilor de câini

ART. 3. Accesul copiilor sub 16 ani este permis numai cu însoțitor. Accesul copiilor sub 16 ani se face pe responsabilitatea adultului însoțitor. Fiecare proprietar sau deținător de câine poate participa la eveniment cu maximum doi câini.

ART. 4 Proprietarii sau deținătorii câinilor prevăzuți la art. 2trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exercițiu, respectiv să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.

ART5. Toți câinii participanți trebuie să fie identificați și înregistrați conform normelor în vigoare. Proprietarii, respectiv deținătorii câinilor trebuie să prezinte documentația necesară care să ateste identificarea câinelui prin microcip sau tatuaj, vaccinările antirabice și rapelurile efectuate, precum și asigurarea de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse (din câte am înțeles e nevoie de ea în cazul câinilor agresivi/periculoși-de verificat).

De discutat:

- prezentarea carnetului de sănătate sau unui alt document care atestă efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare, precum vaccinări, deparazitări, eliberat de un cabinet veterinar autorizat și identificarea și înregistrarea în RECS?/fără câini utilitari)

- zgardă?

- persoanele care dețin câini periculoși sau agresivi sunt obligate să depună la sediul local al poliției de proximitate fotocopia adeverinței eliberate de către Asociația Chinologică Română, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoria

ART6. Este permis accesul participanților, proprietari sau deținători de câini, cu condiția ca aceștia să fie ținuți în lesă care să permită controlul câinelui în orice situație, indiferent de mărime, iar cei de talie mare, câinii periculoși sau agresivi,vor fi ținuți în lesă și vor purta în mod obligatoriu botniță.Lesa nu trebuie să depășească lungimea de 1.5 metri pentru a permite controlul adecvat al câinelui. 

ART. 7. Toți câinii trebuie supravegheați și menținuți sub controlul permanent de către proprietar, respectiv deținător. Câinii vor fi păstrați suficient de aproape pentru a asculta o comandă vocală. Este interzisă lăsarea fără supraveghere a câinilor.

ART8. Proprietarii, respectiv deținătorii de câine au obligația de a păstra curățenia spațiului public prin colectarea de îndată a dejecțiilor câinelui însoțit. Colectarea excrementelor se va face utilizând articole sanitare de tipul pungilor de unică folosință, puse la dispoziție de către organizatorii evenimentului. (apă și mâncare)

ART. 9. Toți participanții sunt obligați să mențină permanent curățenia în zona evenimentului și să folosească locurile special amenajate pentru deșeurile câinilor.

ART10. Pentru siguranța tuturor, proprietarii sau deținătorii câinilor au obligația de a părăsi evenimentul imediat ce câinele arată o atitudine agresivă față de un alt câine sau persoană aflată la eveniment.

ART. 11. Personalul evenimentului poate exclude orice persoană sau câine care încalcă regulile stabilite sau care prezintă un comportament inadecvatÎn acest sens, organizatorii își rezervă dreptul de a anunța de îndată autoritățile abilitate pentru lua tuturor măsurilor legale ce se impun.

ART. 12. Nu sunt permise activitățile de dresaj, hrănirea câinilor, utilizarea jucăriilor pentru câini sau desfășurarea oricăror altor activități care ar putea crea competiție între câini.

ART. 13. Cruzimea îndreptată împotriva câinilor, precum și aplicarea de rele tratamente, indiferent de forma și scopul lor, sunt interzise. Cruzimea constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

CAPITOLUL IIIRăspunderea proprietarilor și a deținătorilor de câini. Prevederi finale

ART. 14. Proprietarii, respectiv deținătorii de câini sunt direct răspunzători de acțiunile câinelui și de eventualele daune provocate răspunzând conform legislației în vigoare. 

ART. 15. Fiecare proprietar, respectiv deținător de câine își asumă prin semnătură dispozițiile prezentului regulament, obligându-se să se conformeze tuturor normativelor aplicabile.