Bilete Buzau: Conferința Slow Food România - 24 mai, ora 10:00 - Centrul Muzeal „I.C. Brătianu

Buzau: Conferința Slow Food România

Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, Buzău

vineri, 24 mai, ora 10:00

Cumpără bilete

Nr. bilete
Acces General
120 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Întâlnirea pasionaților de produse artizanale și de gastronomie sustenabilă 24 – 26 mai 2024 ▪ Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România"

Comunitatea Slow Food Buzău este încântată să anunțe organizarea “Conferinței Slow Food România”, care va avea loc pe 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” din municipiul Buzău.

Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow Food din România precum și pasionații de mâncare artizanală din întreaga Românie.

În completarea conferinței, Comunitatea Slow Food Buzău vă invită pe 25 și 26 mai la "Piața Artizanilor", în comuna Berca, la intrarea în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”, la cea de-a patra ediție a târgului producătorilor artizanali.


Conferința Slow Food România aduce în fața publicului speakeri relevanți în domeniu, antreprenori de produse alimentare artizanale, fermieri specializați în agricultura Bio, bucătari renumiți, bloggeri culinari și viticoli precum și experți în dezvoltarea turismului, care vor oferi informații valoroase și vor încuraja discuțiile privind promovarea mișcării Slow Food în România.Conferința “Slow Food România” cuprinde trei paneluri care evidențiază sinergia dintre producția locală de alimente, gastronomie și dezvoltarea comunității:

Panelul 1: "Producția și promovarea alimentelor și băuturilor artizanale și ecologice" - Această sesiune va explora oportunitățile vaste, disponibile pentru antreprenorii din sectoarele artizanale și ecologice și se va discuta impactul acestora asupra dezvoltării comunităților locale.

Panelul 2: "Mișcarea Slow Food ca promotor al dezvoltării turismului local" - Prezentatorii vor împărtăși cele mai bune practici din România, ilustrând modul în care mișcarea Slow Food poate îmbunătăți turismul local și creșterea economică.

Panelul 3: "Farm-to-Table & Others" - Acest panel va prezenta noi abordări de cooperare între micii fermieri, pensiuni și restaurante, cu scopul de a îmbogăți ofertele culinare prin inițiative diversificate, de la fermă la farfurie.
"Suntem încântați să organizăm și să găzduim acest eveniment inedit la Buzău, unde vom aprofunda bogata tapiserie a producției alimentare artizanale și potențialul său de a transforma comunitățile locale din România. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm participanți din toată țara", a declarat Thorsten Kirschner, co-fondator și purtător de cuvânt al Comunității Slow Food Buzău.

În completarea conferinței, va avea loc cea de-a patra ediție a "Pieței Artizanilor- Slow Food & Gourmet Hub", în weekendul din 25 și 26 mai la Berca, la intrarea în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”. Târgul dedicat micilor producători artizanali a reușit să atragă mii de turiști din România și din străinătate, încă de la primele sale ediții. Piața va cuprinde o expoziție a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziție de artă, o secțiune de „gourmet street food” și va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie.

Biletele pentru conferința Slow Food România se pot cumpăra online.

Ca și până acum, Piața Artizanilor este deschisă publicului, fără bilet de intrare.

  • Conferința Slow Food România: 24 mai 2024,10.00-16.30, Centrul Muzeal I.C. Brătianu, Buzău
  • Piața Artizanilor: 25-26 mai 2024, 10.00-18.00, comuna Berca