Bilete Bun Bine | Fericirea și căutarea sensului by Doctor Mihail - 21 apr, ora 12:00 - POINT HUB

Bun Bine | Fericirea și căutarea sensului by Doctor Mihail

POINT HUB, București

duminică, 21 aprilie, ora 12:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Bun Bine | Fericirea și căutarea sensului - Brunch Științifico-Cultural by Dr.Mihail

Îți dorești să înțelegi ce este de fapt fericirea și cât de importantă este sănătatea mintală? De ce ai nevoie de reziliență și cum poți să îți păstrezi echilibrul emoțional în situații dificile? Să fii mai conștient de sensul tău și să faci alegeri potrivite în direcția asta? Să înțelegi ce se întâmplă în creierul tău cand apar anxietățile și cum ai putea să le depășești?

Sunt Dr. Mihail Pautov și te invit la ediția a treia a brunch-ului Bun Bine, să vorbim despre cum să ne păstrăm sănătatea minții în lumea agitată în care trăim astăzi. Alături de invitații mei îți pregătim o ediție specială dedicată bunăstării emoționale.

EPISODUL 3: Fericirea și căutarea sensului

1 din 8 persoane din lume, se confruntă cu o tulburare mintală, cele mai frecvente fiind anxietatea, depresia și tulburările de comportament. Pandemia, războiul de la graniță și contextul economic actual au creat și mai multă nesiguranță și au accelerat incidența anxietății și depresiei.

Sănătatea mintală trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, pentru că nu există sănătate și bunăstare fără sănătate mintală.

La brunch-ul Bun Bine – Fericirea și căutarea sensului, ne propunem să abordăm problemele emoționale cu care ne confruntăm astăzi. Vom vorbi despre sens și cât de important este să ne găsim sensul în viață, vom aborda stresul și echilibrul din perspectiva neuroștiințelor și vom învăța, alături de specialiști, tehnici și practici utile pentru a ne păstra sănătatea minții și bunăstarea emoțională.

 

PROGRAM | 12:00 - 18:00

12:00 - 12:45 | WELCOME Ne înregistrăm, ne cunoaștem, bem o cafea împreună și ne energizăm cu o mică gustare.

12:50 - 14:20 | CONFERINȚA no. 1 Împreună cu Raluca Anton, doctor in Psihologie, autor și psihoterapeut cu o experiență de peste 16 ani în psihoterapie, consiliere și training vom vorbi despre ce înseamnă starea de bine emoțională. Vom face o trecere în revistă a fericirii, așa cum oamenii de știintă și filosofii au încercat să o definească de-a lungul anilor și îți vom oferi câteva instrumente care să te ajute să-ți găsești propriul sens.

14:30 - 15:20 THE BRUNCH 

Un prânz gustos și reconfortant, creat împreună cu echipa Carte Blanche și consultantul în nutriție Adrian Ungureanu. Un moment ideal pentru socializare, cunoaștere, schimb de idei și experiențe.

15:30 - 17:00 | CONFERINȚA no. 2

Alături de Dragoș Cîrneci, doctor ȋn Psihologie, specializat ȋn Neuroştiinţe și cercetare științifică, autorul mai multor volume - dintre care “Creierul de Homo Sapiens – ghid de utilizare”, vom vorbi despre legătura dintre gândurile și emoțiile noastre, cum să preîntâmpinăm depresia și anxietatea și care sunt tehnicile prin care putem stimula neuroplasticitatea creierului pentru o sănătate mintală optimă.

17:10 - 18:00 | TEA, HUGS & KISSES

Încheiem cel de-al doilea brunch Bun Bine, cu ceai, mulțumiri și gânduri de rămas-bun.

 

PARTENERI DE DIALOG ALĂTURI DE DR. MIHAIL

Raluca Anton este doctor în Psihologie, autor, psihoterapeut principal specializat în psihoterapii cognitiv-comportamentale, cu o experiență de peste 16 ani în lucrul cu oamenii. Prin proiectele media și online pe care le-a susținut de-a lungul anilor, Raluca a promovat psihologia validată științific în rândul publicului larg. A publicat numeroase articole, în reviste de specialitate sau publicații generaliste, și a lansat cartea “Terapie 1 la 1 cu sinele tău”, care a devenit rapid un bestseller.

Dragoș Cîrneci este doctor ȋn Psihologie, specializat ȋn neuroştiinţe, cu peste 20 de ani de experienţă academică și 10 ani ca cercetător ȋn cadrul Academiei Române, iar din 2010 realizează studii ȋn domeniul interdisciplinar al psiho-neuro-imunologiei. A publicat peste 70 de articole, 4 cărți de autor și a colaborat la 4 volume colective și este în permanență interesat de evoluția omului, precum și de provocările cu care specia umană se confruntă în lumea tehno-digitală de astăzi. Din 2016 este cercetător ştiinţific la Centrul Internațional de Cercetare şi Educaţie ȋn Tehnologii Creative (CINETic) – Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată prin Experienţe Imersive.

 

Ce vei învăța la ediția Fericirea și căutarea sensului:

● care e legătura dintre gândurile și emoțiile noastre

● cum putem să ne eliberăm de stresul acumulat în corp și în minte

● mituri și adevăruri despre fericire

● ce înseamnă starea de bine și cum înțelegem starea de rău

● cum identificăm semnele depresiei

● ce e sensul și cum să ne găsim sensul propriei vieți

● ce sunt problemele emoționale și cum ne afectează acestea viața

● cum abordăm crizele vârstei

● ce este reziliența emoțională

● care sunt tiparele de gândire dăunătoare și cum putem să le corectăm

● ce este plasticitatea cognitivă și cum ajută să ne adaptăm la schimbare

● când și cum să ne adresăm unui specialist în sănătate mintală

 

Evenimentul se adresează exclusiv adulților. 18+